Ainesosat aknen hoitoon

Akne on yksi yleisimmistä iho-ongelmista ja se ei ole pelkästään teinivuosien riesa. Aknea on haastava hoitaa ja siihen voi tarvita lääkehoitoa. Ihonhoidolla pystyt kuitenkin rauhoittamaan tulehdusta, ehkäisemään ja hoitamaan arpia. Ihonhoito auttaa myös talin eritykseen, uudistaa ja korjaa ihoa sekä vähentää tulehduksia iholla. Oikeilla ihonhoitotuotteilla vähennät myös uusien epäpuhtauksien syntymistä.

Ainesosat aknen hoitoon:

  1. Etanaseerumi on monitehoinen korealainen ainesosa, joka uudistaa ja korjaa ihoa. Etanaseerumi on myös antibakteerinen ainesosa, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Etanaseerumi sopii siis hoitamaan aknen tulehdusta mutta myös korjaamaan aknen arpia. Etanaseerumi ei myöskään ärsytä tai kuivata ihoa ja sopii kaikille ihotyypeille.
  2. Salisyylihappo eli BHA-happo. BHA-hapolla on antibakteerisia ja tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. BHA-happo on rasvaliukoinen ainesosa minkä ansiosta se soveltuu hyvin rasvaisemmalle iholle sekä tukkeutuneille huokosille. Sillä on kyky kuoria huokosia syvältä avaten tukkeumia.
  3. Glykolihappo eli AHA-happo on puolestaan vesiliukoinen ja se vaikuttaa ihon pinnalla. AHA-hapolla on myöskin antibakteerisia vaikutuksia. AHA-happo myös kirkastaa ja kuorii ihoa hellävaraisesti.
  4. Kalamiini auttaa rauhoittamaan herkkää, punoittavaa ja kutisevaa ihoa. Kalamiini auttaa myös vähentämään ihon rasvoittumista ja auttaa korjaamaan aknen arpia.

Tehotuotteiden lisäksi suosittelen panostamaan ihon huolelliseen puhdistukseen. Kaksoispuhdistus ainakin iltaisin ja aamuisin kevyempi puhdistus yhdellä tuotteella takaa sen, että ihosi on puhdas eikä sille pääse kertymään enempää epäpuhtauksia. Puhdistuksessa suosittelen aina hellävaraisia puhdistustuotteita, jotka eivät kuivata ihoa, kuten COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser. Suosittelen muutenkin tutustumaan iho-ongelmien hoitoon kehitettyyn COSRX:ään, jonka valikoimasta löydät niin tehokkaat happotuotteet kuin uudistavat ja korjaavat etanatuotteet.

AHA- ja BHA-hapot kuorivat ihoa hellävaraisesti, joten et välttämättä tarvitse niiden lisäksi muuta kuorintaa. Jos kuitenkin haluat, voit myös kuoria ihon esimerkiksi hellävaraisella sokerikuorinnalla muutaman kerran viikossa.