C-vitamiini ihonhoidossa

Kaikki tietävät, että C-vitamiini on kehollemme hyväksi mutta se on myös tehokas ainesosa ihonhoidossa. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jota on pääsääntöisesti hedelmissä ja vihanneksissa. C-vitamiini on luonnollinen antioksidantti, jolla on lukuisia hyötyjä ihonhoidossa.

C-vitamiinin ajatellaan olevan ns. nuorentava ainesosa sillä se kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Näin iho näyttää nuorekkaammalta. C-vitamiini myös silottaa ihoa, vaalentaa pigmenttiläiskiä ja on välttämätön osa ihmisen kollageenintuotantoa. Lisäämällä C-vitamiinia iholle kollageenirakenne vahvistuu ja ihosta tulee kiinteämpi. Näin myös juonteiden määrä vähenee ja juonteet tasoittuvat.

C-vitamiini on kuitenkin ainesosa, joka isoina pitoisuuksina voi ärsyttää ihoa. Erityisesti herkkäihoisten kannattaa olla C-vitamiinin kanssa varovainen ja aloittaa sen käyttö hyvin maltillisesti. Meidän valikoimasta C-vitamiinia löytyy mm. Skinfoodin tuotteista. Näissä tuotteissa C-vitamiini ei kuitenkaan ole pääraaka-aine (vaan esimerkiksi kurkku ja yuja-hedelmä, jotka sisältävät C-vitamiinia), jonka vuoksi ne eivät ärsytä ihoa ja sopivat herkemmällekin iholle.

Tutustu mm. näihin C-vitamiinia sisältäviin tuotteisiin: