Etanaseerumi ja etanat ihonhoidossa

Etanaseerumi (snail mucin englanniksi, osa kääntää myös etanamusiiniksi mutta itse tykkään käyttää termiä etanaseerumi, sillä se kuvastaa ainesosan tehokkuutta) on yksi korealaisen kosmetiikan ainutlaatuisimmista ja tehokkaimmista ainesosista. Etanaseerumin voidaan ajatella olevan yksi korealaisen kosmetiikan erikoisuus. Etanoista lähtöisin oleva ainesosa on todella monipuolinen ja auttaa useisiin iho-ongelmiin.

Miten etanaseerumi ainesosana sitten toimii ja kenelle se sopii?

Etanaseerumia käytetään usein anti-age tuotteissa, sillä se uudistaa ja korjaa ihoa. Etanaseerumin ihoa korjaava ominaisuus auttaa mm. myös aknen arpiin ja ihon pigmenttimuutoksiin. Etanaseerumi myös tietenkin kosteuttaa ihoa, kirkastaa ja rauhoittaa ihoa.

Etanaseerumia sisältävät tuotteet ovat usein kevyitä, sillä etanaseerumi on ainesosana kevyt. Etanaseerumia sisältävät tuotteet sopivat siis loistavasti myös rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle, sillä se ei tuki ihohuokosia.

Etanaseerumin voidaan ajatella siis sopivan kaikille iho-ongelmasta riippumatta.

Kuinka usein etanaseerumia voi käyttää?

Vaikka etanaseerumi on tehokas ihonhoidon ainesosa, voi sitä huoletta käyttää joka päivä aamuin illoin. Etanaseerumi ei tehokkuudestaan huolimatta ärsytä ihoa (esimerkiksi erilaiset hapot saattavat ärsyttää ihoa), päin vastoin se rauhoittaa ihoa.

Miten etanaseerumia kerätään?

Etanaseerumia, tai etanan limaa, ei kerätä etanoista tappamalla niitä (etanat eivät silloin pysty erittämään limaa). Jokainen valmistaja toki käyttää etanan liman keräämiseen omaa menetelmää. Etanat erittävät limaa silloin kun he liikkuvat, kun he stressaavat tai kun ne nauttivat olostaan. Cosrx esimerkiksi antaa etanoiden vaeltaa vapaana 30 min ajan ja he keräävät siitä syntyneen liman.

Vaikka kosmetiikan valmistukseen käytetään etanan limaa, usein tuotteet eivät kuitenkaan ole varsinaisesti limaisia. Osa tuotteista, jotka sisältävät todella suuria määriä etanaseerumia, saattavat olla koostumukseen hieman tahmaisempia mutta iholle imeytyessä tahmaisuus on poissa.
Tutustu etanaseerumia sisältäviin tuotteisiin!