Herkän ihot tuotteet

Tänään esittelen teille viisi herkälle iholle sopivaa tuotetta, jotka olen itse kokeilemalla todennut herkälle iholle sopiviksi. Minulla on erittäin herkkä iho, joka räjähtää käsiin vääränlaisesta kosmetiikasta ja punoittaa erittäin helposti. Olen itse käyttänyt korealaista kosmetiikkaa vuodesta 2012 muistaakseni eli tässä on vuosien varrella tullut monta hutia ostettua.

Herkän ihon omaavana katson todella tarkkaan ainesosat läpi, ja usein pysyttäydyn hyväksi todetuissa tuotteissa. Alla on listattuna viisi herkälle iholle sopivaa tuotetta, joita suosittelen ainakin testaamaan, jos sinulla on herkkä iho.

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser -puhdistusgeeli on aivan ykkönen minun rutiinissani. Olen vuosien varrella käyttänyt varmasti 10 tuubia, ja tulen käyttämään vastaisuudessakin. Hellävarainen puhdistusgeeli on ideaali minun iholleni, sillä se madaltaa ihon pH-arvoa ja poistaa iholta kaikki turhat kuona-aineet ilman, että ihon oma kosteusvaippa särkyy. Itse käytän tätä COSRX kulttituotetta aamuin illoin. Vaahdotan hernettä pienemmän määrän puhdistusgeeliä kosteissa käsissäni, ja sitten pyörittelen vaahdon kasvoillani. Keskityn itse poskien sekä nenän seudulle, sillä silmälasien takia niihin kohtiin tuppaa tulemaan epäpuhtauksia silloin tällöin. Low pH Good Morning Gel Cleanser -puhdistusgeeliin ei ole lisätty hajusteita, mikä on plussaa. Tuotteessa on teepuulle ominainen maanläheinen tuoksu. Antibakteerisen teepuuöljyn ja BHA-hapon avulla tämä vegaaninen puhdistusgeeli auttaa hillitsemään epäpuhtauksien syntyä.

SKINFOOD Avocado Rich Essence -hoitoneste on uusin tuttavuus ja talven kuivattaman ihoni pelastaja. Paksu hoitoneste riittää yksinään kosteuttamaan ihoani niinä päivinä, kun en mene ulos pakkaseen. Kätevässä pumppupullossa tuleva Avocado Rich Essence -hoitoneste sisältää 25% avokadoa ja kosteuttaa tehokkaasti kuivaa ihoa. Hoitoneste tuoksuu avokadolta, mutta tuoksu ei ole liian vahva, joten voin suositella sitä herkälle iholle. Avokadoa sisältävä hoitoneste imeytyy nopeasti iholle, ja ihon tarpeista riippuen, se saattaa yksinään riittää kosteuttamaan ihoa koko päiväksi. Nopeasti imeytyvän koostumuksen takia hoitoneste sopii käytettäväksi myös meikin alla.

DEWYTREE Ultra Vitalizing Snail Creamkasvovoide sisältää ihoa korjaavaa ja uudistavaa etanaseerumia. Siinä on levittäessä jännä, hieman tahmainen koostumus, joka kuitenkin imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeäksi.  Etanaseerumi korjaa ihovaurioita, kosteuttaa sekä rauhoittaa tulehtunutta ihoa. Etanaseerumin lisäksi tässä voiteessa on shea-voita, mikä ravitsee ihoa tehokkaasti. Tuotteessa on mieto tuoksu, ja itse käytän tätä usein lähinnä yövoiteena, sillä koen ihoni kaipaavan yöksi aina paksumpaa voidetta.

COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask -yönaamiota voi nimestä huolimatta käyttää myös tavallisena kosteusvoiteena päivällä sekä tehokosteuttavana kasvonaamiona. Itse käytän tätä melkein joka yö, ja aamulla iho on erittäin kosteutettu. Tämä yönaamio auttaa kirkastamaan ihoa niasinamiidin avulla. Niasinamiidi myös auttaa supistamaan laajentuneita ihohuokosia. Riisiä sisältävässä yönaamiossa on miltei olematon tuoksu, mikä on hyvä herkkäihoisille. Voiteessa on kevyt, nopeasti levittyvä koostumus, minkä takia sanoinkin tämän sopivan myös päivävoiteeksi. Ainut miinus mielestäni tässä tuotteessa on pieni koko (60 ml), mutta se on puolestaan näppärä, jos matkustaa paljon. Oma toiveeni olisikin, jos tästä valmistettaisiin kahta eri kokoa.

EYENLIP Moisture Essence Mask Sheet Charcoal -kangasnaamio on yksi harvoista kangasnaamioista, jotka istuvat kasvoilleni hyvin. Kangasnaamio kirkastaa ihoa hiilen avulla ja samalla pienentää ihohuokosia sekä rauhoittaa ihoärsytyksiä. Tämä hiiltä sisältävä Eyenlipin kangasnaamio on yksi niistä kangasnaamioista, joita ostan uudelleen ja uudelleen. Itse käytän kangasnaamioita silloin tällöin, yleensä kerran parissa viikossa.

Terveisin,
Beautykon harjoittelija Jenna