Hoitonesteet, ampullit ja seerumit

Korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu essence eli suomeksi hoitoneste ja seerumi. Tässä blogitekstissä ajattelin avata, mikä näiden tarkoitus on ja miten näitä käytetään.

Seerumit ovat länsimaalaisestakin kosmetiikasta tunnettuja mutta korealaiset ovat tuoneet ihonhoitoon vielä yhden lisävaiheen – hoitonesteet. Hoitoneste nimensäkin mukaisesti tuo iholle hoitavia ainesosia ja niiden koostumus on todella kevyt, jolloin ne imeytyvät iholle hetkessä. Hoitonesteet ovat yleensä seerumeita kevyempiä ja siksi niiden päällä käytetään yleensä seerumia. Itse käytän Holika Holikan 3 Seconds Starter hoitonestettä ja mielestäni se on tarpeeksi hoitava yksistäänkin, eli vaikka kyseessä on hoitoneste, en yleensä käytä sen kanssa seerumia. Eli mikään välttämättömyys ei ole läträtä useilla tuotteilla ja käyttää sekä hoitonestettä että seerumia mutta korealaiset ovat syystä kehittäneet ylimääräisen vaiheen hoitonesteelle. Lähtökohtaisesti hoitonesteet eivät siis ole seerumin korvike vaan lisätuote ihonhoitorutiiniin mutta osa kokeilemistani hoitonesteistä ovat niin hoitavia, että mielestäni niillä voi korvata myös seerumin.

Miksi hoitoneste kannattaisi sitten lisätä ihonhoitorutiiniin? Se on yksi lisävaihe, jolla hoidat ihoasi tehokkaammin! Jos ihosi kaipaa lisää kosteutta ja hoitavia ainesosia, suosittelen aina kerrostamaan tuotteita sen sijaan että käyttäisi yhden paksun kerroksen kosteusvoidetta. Hoitoneste tuo siis yhden kerrostettavan tuotteen lisää ja siten tehostaa ihonhoitoa. Esimerkiksi tuota aiemmin mainittua Holika Holikan 3 Seconds Starteria voi käyttää seerumin alla, sen koostumus on todella kevyt ja se imeytyy nopeasti. Päälle voi siis laittaa paksumman ja täyteläisemmän seerumin, jolloin myös hoitonesteen vaikutus tehostuu.

Talvella kuiva ihoni oli kovilla, joten käytin silloin sekä hoitonestettä että seerumia ja ihoni voi paljon paremmin. Yleensä ihoni on niin hyvässä kunnossa eikä se tarvitse erityisen paljon hoitoa, joten siksi normiarjessa käytän vain hoitonestettä :)

Korealaisia tehotuotteita ovat siis hoitonesteet, seerumit ja ampullit. Ampullit ovat yleensä seerumeita hieman tehokkaampia ja ne sisältävät tiiviimmässä muodossa näitä tehoaineita. Käytännössä kuitenkin ampulli on synonyymi seerumille. Itse olen myös selvyyden vuoksi kääntänyt verkkokaupassa myytävät ampullit suoraan seerumeiksi koska ne aiheuttavat turhaa hämmennystä.

Miten hoitonesteitä ja seerumeita käytetään? Jos käytät sekä hoitonestettä että seerumia, ihonhoitorutiinisi menee näin:

  1. Puhdistus
  2. Kasvovesi
  3. Hoitoneste
  4. Seerumi
  5. Kosteusvoide

Hoitoneste ja seerumi kannattaa aina taputella iholle käsin, ei vanulapulla. Vanulaput imee tuotetta itseensä, joten tuotteesta riittää pidemmäksi aikaa kun taputtelet tuotteet iholle käsin. Hoitonesteet voivat olla koostumukseltaan melko vetisiä mutta silti ne on paras taputella iholle ilman vanulappua.

Kosteusvoide on äärimmäisen tärkeä lisätä hoitonesteen ja seerumin perään koska kosteusvoide ns. lukitsee hoitavat ainesosat iholle. Jos et lisää loppuun kosteusvoidetta, seerumi ei voi toimia ja se haihtuu iholta.