Ihonhoidon perusteet

Ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista eikä siihen tarvitse kuulua kymmeniä tuotteita, jos et itse niin halua. Ihonhoidon voi siis pitää hyvinkin simppelinä, kunhan tuotteet ovat tehokkaita ja toimivia. Tässä lyhyt ihonhoitorutiini, johon kuuluu päivittäin vain neljä tuotetta. Tällä blogitekstillä haluan myös tuoda esille sen, että ihonhoito ei ole vaativaa tai aikaa vievää etkä tarvitse siihen kymmeniä tuotteita. Haluan myös tuoda esille sen, että en missään nimessä rohkaise asiakkaitani hankkimaan kaapit täyteen kosmetiikkaa ja käyttämään joka päivä 15 eri tuotetta, vain sen takia että korealainen ihonhoitorutiini on pitkä. Uskon vahvasti siihen, että jokaisen täytyy löytää itselle sopivat tuotteet ja oma ihonhoitorutiini. Mutta kenenkään iho ei tarvitse 15 erilaista tuotetta. Tällä seuraavalla rutiinilla pääset jo pitkälle.

1. Puhdistus

Vaikka pitäisit ihonhoitorutiinin kuinka yksinkertaisena tahansa, ei ihon puhdistusta voi ohittaa. Voit tehdä puhdistuksen joko yhdellä tuotteella tai tehdä kaksoispuhdistuksen, riippuen ihosi tarpeista. Jos ihollasi ei ole paljon epäpuhtauksia, voit hyvin käyttää vain yhtä puhdistusainetta. Itse käytän yleensä vain yhtä puhdistusainetta (puhtaasti siitä syystä, että minulla ei ole aina aikaa tehdä pitkää ihohoitorutiinia).

2. Kuorinta (kerran viikossa)

Iho olisi hyvä myös kuoria kerran viikossa, jotta pääset eroon epäpuhtauksista ja kuolleesta ihosolukosta. Jos iholla on paljon kuollutta ihosolukkoa, eivät kosteusvoiteet ja seerumit pääse imeytymään iholle kunnolla.

3. Kasvovesi

Kasvovettä ei tule unohtaa ihonhoitorutiinista, vaikka en pitäisi kuinka lyhyenä tahansa. Kasvovesi ei nimittäin pelkästään puhdista ja kosteuta ihoa vaan se tasapainottaa ihon pH-arvon. Kun ihon pH-arvo on kunnossa, seerumi ja kosteusvoide toimivat tehokkaammin. Lue lisää kasvoveden käytöstä ja tärkeydestä. 

4. Seerumi

Tämänkin voi tarvittaessa jättää pois ihonhoitorutiinista mutta se on itselle tärkeä osa rutiiniani ja auttaa kuivaa ihoani. Seerumeita on monenlaisia, itse käytän hyaluronihappoa sisältävää hoitonestettä seerumina. Seerumin tehtävä on ravita ihoa ja tehostaa kasvovoiteen imeytymistä ja tehoa.

5. Kasvovoide

Kasvovoide kuulukin jo varmaan jokaisen ihonhoitorutiniin eikä kenellekään varmaan ole epäselvää, miksi kasvovoidetta käytetään. Valitse kasvovoiteeksi joko paksumpi voide tai esimerkiksi kevyempi emulsio.

Tässä siis neljä tärkeää päivittäistä vaihetta, joita ihonhoidosta ei kannata jättää pois. Kuorinta on tarkoitettu maksimissaan muutaman kerran viikossa tehtäväksi. Käytän itse usein juuri tätä rutiinia mutta lisään tähän kangasnaamion muutaman kerran viikossa. Tässä alla muutama oma suosikkituote, jolla kannattaa lähteä liikkeelle!