Ihonhoidon tärkein vaihe

Arvaatteko, mikä on ihonhoidon tärkein vaihe? Ihon huolellinen puhdistus tietenkin! Olette varmaan kuulleet korealaisten suosimasta kaksoispuhdistuksesta, joka on avainasemassa terveen ja puhtaan ihon saavuttamisessa. Osa ihonhoidon vaiheista voidaan helposti ohittaa silloin tällöin (tai aina) mutta ihon puhdistusta ei tule ohittaa. Itse voin rehellisesti myöntää, että en käytä yleensä kaksoispuhdistusta aamuin illoin, pelkästään illalla. Aamullakin kuitenkin puhdistan ihon. Kaksoispuhdistus saattaa vaikuttaa työläältä ja ainakin minulle ihon puhdistus on ihonhoidon ärsyttävin vaihe, sillä se on sotkuista ja  vettä roiskuu aina pitkin kylpyhuonetta. Kaksoispuhdistus on kuitenkin oikeasti todella hyödyllistä ja sillä on saatu näkyviä tuloksia ihonhoidossa, joten jos et koskaan ole kaksoispuhdistusta testannut, nyt kannattaa!

Kaksoispuhdistuksella varmistat, että poistat iholtasi varmasti kaiken meikin, ulkoiset saasteet ja epäpuhtaudet. Huolimattomalla puhdistuksella iholle saattaa jäädä esimerkiksi meikin jämiä tai muita epäpuhtauksia, jolloin ne saattavat aiheuttaa iholle mm. näppyjä. Jos et puhdista ihoasi kunnolla iltaisin, menet käytännössä nukkumaan meikit päällä. Lisäksi jos ihollesi jää meikkiä ja epäpuhtauksia, muut ihonhoidon tuotteet eivät imeyty iholle tehokkaasti likakerroksen läpi.

Kaksoispuhdistuksessa käytetään siis yleensä sekä öljypohjaista, että vesipohjaista puhdistusainetta. Öljypohjainen puhdistusaine puhdistaa iholta tehokkaasti mm. meikin. Kun meikki on pesty pois, pystyy vesipohjainen puhdistusaine oikeasti puhdistamaan myös ihoa. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat myös yleensä todella hellävaraisia mutta tehokkaita. Aamulla iholla ei ole meikkiä, joten silloin riittää yleensä yksi puhdistusaine.

Vinkki! Tehostaaksesi ihonpuhdistusta, hiero kumpaakin puhdistusainetta iholle minuutin ajan. Todella monet pesevät ihonsa vain nopeasti  vaahdottamalla tuotteen eikä tällöin välttämättä kaikki ihon epäpuhtaudet ja ihohuokoset puhdistu. Hiero siis puhdistusaineita ainakin minuutin ajan ja saat taatusti puhdistetun ihon.