Ihonhoito kesällä

Kesällä yleensä iho-ongelmat vähenevät sillä aurinko ja kosteus tekee iholle hyvää. Ihonhoitoa ei kuitenkaan missään nimessä kannata lopettaa kesällä vaikka iho saattaakin näyttää paremmalta ja iho-ongelmat vähentyä, korealainen ihonhoito kun nimenomaan perustuu iho-ongelmien ehkäisyyn. Kesällä ihonhoidossa olisi hyvä keskittyä kahteen asiaan: ihon suojaamiseen ja kosteuttamiseen. Kesällä ihonhoito vaatii hieman erilaisia tuotteita kuin talvella, iho kuivuu kesän helteillä enemmän ja hikoilun takia iholla ei välttämättä halua käyttää paksuja ihonhoitotuotteita. Myös erityisesti kesän reissuilla / auringossa iho kuivuu ja kärsii auringosta. Aurinko aiheuttaa jopa 80% ihon ikääntymisen merkeistä, joten ihoa kannattaa ehdottomasti suojata hyvin.

Tässä muutama suositus ihonhoitotuotteisiin, joita kesällä kannattaa käyttää.

Ihonhoito kesällä:

  1. Tärkeintä kesällä on muistaa aurinkovoiteet! Korealaiset aurinkovoiteet ovat erityisesti kasvoille suunniteltuja ja ne ovat todella kevyitä mutta hyvin tehokkaita suojaamaan ihoa. Tutustu esimerkiksi Eyenlipin aurinkovoiteeseen, joka sisältää SPF50 sekä PA+++ (suojaa siis sekä UVA, että UVB-säteilyltä.)
  2. Kesällä on myös erityisen tärkeää pitää iho puhtaana ja pestä iholta hiki sekä epäpuhtaudet pois. Myös esimerkiksi aurinkovoide täytyy puhdistaa iltaisin iholta. Panosta siis ihon puhdistukseen.
  3. Kesällä ilma on kosteampaa, joten talvella käytettävät paksut voiteet voivat lämpiminä vuodenaikoina tukkia ihohuokosesi, ja iholle muodostuu epäpuhtauksia ja tukkeumia. Käytä kesällä siis nopeasti imeytyä ja kevyitä kosteusvoiteita (tai geelejä). Aloe-geelit sopivat loistavasti koko kropan kosteutukseen mutta myös kasvoille. Aloe myös rauhoittaa ja viilentää ihoa, minkä vuoksi se sopii loistavasti myös auringonoton jälkeen käytettäväksi. Useista kosteusvoiteista löytyy myös geelimäinen kevyempi versio. Kevyt kesäksi sopiva kosteusvoide on myös Skinfoodin kurkkusarjan voide, joka on ihanan raikas ja kevyt mutta tehokkaasti ihoa kosteuttava.
  4. Iho saattaa kuivua kesällä normaalia enemmän, esimerkiksi aurinko kuivattaa ihoa. Käytä koko kropalla kevyitä geelejä, jotka kuivuvat nopeasti eivätkä tahmaa. Kosteutettu iho myös näyttää heleältä ja raikkaalta.
  5. Viilennä kangasnaamiot jääkaapissa ja nauti viilennyksestä! Kangasnaamiot voi viilentää nopeasti jääkaapissa, jolloin naamiot sekä virkistävät, että hoitavat ihoasi. Kangasnaamioissa on myös varaa mistä valita, jos ihosi kaipaa kosteutusta, valitse hyaluronihapponaamio. Jos ihosi on ärtynyt, valitse vihreää teetä tai aloeta sisältävä naamio. Aloe veraa sisältävä naamio sopii myös loistavasti rantapäivän jälkeen kosteuttamaan ihoa.