Ihonhoito talvella

Talvella iho on kovilla ja vaikka iho ei olisi taipuvainen kuivuuteen, pakkanen ja kuiva huoneilma kuivattavat rasvoittuvaakin ihoa. Oma ihoni on kuiva ja talvella kuivuuden huomaa entistä paremmin ja joudun kiinnittämään ihoni hoitoon enemmän huomiota.

Tässä vinkkini ihonhoitoon talvella (ja kuivan ihon hoitoon ympäri vuoden):

  • Käytä kangasnaamioita muutaman kerran viikossa tai useammin jos ihosi on todella kuiva. Kangasnaamioista iho saa ylimääräistä seerumia, jolla iho pysyy kosteutettuna.
  • Käytä seerumia ja / tai hoitonestettä. Itse käytän kuivalle iholleni yleensä talvella sekä seerumia että hoitonestettä, kesällä pärjään yleensä pelkällä hoitonesteellä. Toitotan tätä usein mutta on paljon tehokkaampaa hoitaa ihoa hoitonesteillä ja seerumeilla kuin läträtä iso paksu kerros kosteusvoidetta. Seerumi on paljon tehokkaampi ja hoitavampi tuote kuin kasvovoide. Kosteusvoide suojaa ihoa ja lukitsee kaikki hoitavat, aiemmin lisätyt tuotteet, ihollesi mutta ei pelkästään käytettynä ole niin tehokas tuote.  Itse käytän yleensä aamuin illoin (ja kevät talvet) samaa kosteusvoidetta mutta vaihtelen tehotuotteita ja yönaamiota tarpeen mukaan. Meikkaan itse välillä melko paljon, joten meikin alla ei pysty käyttämään paksua päivävoidetta. Tästä syystä kerrostan esimerkiksi hoitonestettä useamman kerroksen, jolloin ihoni saa enemmän kosteutta ja hoitoa kuin paksulla kosteusvoide kerroksella.
  • Käytä illalla yönaamiota tai paksumpaa päivävoidetta (esim. Skinfoodin avokadovoide on täydellinen yöksi!). Yönaamiot ovat usein hieman hoitavampia (ja osa myös paksumpia) kuin normaalit kosteusvoiteet. Jos siis haluat lisätä ihonhoitorutiiniisi paksumman voiteen / yönaamion, lisää se yöksi.
  • Käytä kasvosuihketta. Jos ihosi kuivuu päivän mittaan, käytä kasvosuihketta. Minulla on nykyisin lähes aina kasvosuihke mukana ja suihkin sitä yleensä muutaman kerran päivässä. Kasvosuihke auttaa ihon kuivuuteen mutta siitä tulee myös kasvoille freesimpi olo ja joillakin suihkeilla saa myös kivaa kuultoa kasvoille.