Ihonhoito talvella

Nyt kun pakkanen paukkuu, moni kärsii ihon kuivuudesta. Pakkasella iho on muutenkin jo kovilla mutta myös huoneilma saattaa olla kuivempi pakkasilla. Iho kärsii myös erityisesti lämpötilojen vaihtelusta liikuttaessa ulkoa sisälle. Itse olen ainakin jo huomannut, että ihoni kaipaa todella paljon enemmän kosteutusta.

Minulla on muutamia vinkkejä ihonhoitoon talvella, jotka olen todennut paremmaksi kuin kasvovoiteen vaihtamisen paksumpaan. Paksumpi kasvovoide ei ole aina vaihtoehto, erityisesti aamulla jos meikkaat heti ihonhoidon perään. Paksu kasvovoide ei yleensä sovi meikin alle vaan meikkipohja lähtee helposti ”rullaantumaan” paksun päivävoiteen päällä. Testaa siis enemmin näitä vinkkejä ihonhoitoon!

1.  Käytä seerumia. Jos seerumim / hoitoneste ei jo kuulu ihonhoitorutiiniisi, suosittelen lisäämään sen rutiniisi erityisesti talvella tai silloin kun ihosi kaipaa enemmän kosteutusta / hoitoa. Seerumit ja hoitonesteet sisältävät tiivimmässä muodossa hoitavia ja ravitsevia ainesosia ja siten ovat tehokkaampia kuin esimerkiksi kasvovoide. Jos ihosi on erityisen kuiva ja kaipaa hoitoa, käytä sekä hoitonestettä että seerumia.

2. Kerrosta seerumia, hoitonestettä / kasvovettä. Tuotteita voi kerrostaa eli lisätä useamman kerroksen kasvoille. Korealaiset ovat kehittäneet jopa 7 skin method -menetelmän, jossa kasvoille lisätään kosteuttavaa kasvovettä, hoitonestettä tai seerumia jopa 7 kerrosta. Kerrostamalla iho pystyy imemään tuotetta enemmän verrattuna siihen, että lisäisit kerralla ison kerroksen. Itse kerrostan mm. Holika Holikan 3 Seconds Starteria muutaman kerroksen jos ihoni tuntuu todella kuivalta.

3. Lisää yönaamio tai yöksi paksumpi kosteusvoide. Yöksi iholle voi käyttää joko paksumpaa kosteusvoidetta tai ravitsevampaa yönaamiota. Yönaamiot kosteuttavat ja ravitsevat ihoa yön aikana. Paksumpi kosteusvoide toimii myös mielestäni yöllä paremmin kun sen päälle ei tarvitse levittää meikkiä.

4. Tee pidempi hemmotteleva ihonhoitorutiini useammin. Hemmottele ihoasi esimerkiksi kangasnaamioilla ja tee pidempi ihonhoitorutiini kerrostaen tuotteita. Katso alta oma rutiinini hemmotteluun!