Ihonhoitorutiini kiireessä

Saan paljon kommentteja siitä, että eihän kenelläkään ole aikaa tehdä 10 vaiheista ihonhoitorutiinia ja usein myös naamioidenkin käyttö nähdään työläänä osana ihonhoitorutiinia. Uskokaa tai älkää, tiedän kyllä tunteen kun illalla ei mitenkään vain jaksa hoitaa ihoa tai aamulla on niin kiire, että hyvä kun hampaat ehtii pestä. Ei huolta, sinun ei tarvitse tehdä 10 vaihetta hoitaaksesi ihoa hyvin.

Tässä teille oikeasti nopea ja simppeli ihonhoitorutiini, joka myös toimii:

  1. Ihonhoidon tärkein vaihe on ihonpuhdistus ja tällä tarkoitan kunnollista puhdistusta, en vedellä läträämistä. Jos aamuisin on kiire, voit hyvin käyttää vain yhtä puhdistusainetta.
  2. Kasvovesi. Tämän voit tarvittaessa skipata mutta kasvoveden taputtelu vie aikaa muutaman sekunnin ja tällä varmistat, että muut tuotteet toimivat iholla paremmin. Jos et käytä kasvovettä, ihosi pH-arvo saattaa olla epätasapainossa eikä muut tuotteet siten toimi tehokkaasti.
  3. Hoitoneste / seerumi. Käytä kasvovoiteen alla joko seerumia tai hoitonestettä tehostamaan ihonhoitoa. Kevyellä hoitonesteellä saat jo hyviä tuloksia eikä tähänkään mene aikaa juuri ollenkaan, sillä hoitoneste vain taputellaan iholle ja siinä se.
  4. Kasvovoide. Käytä aina, ihan aina, kasvovoidetta sillä se tietenkin kosteuttaa ihoa mutta pitää huolen myös seerumin / hoitonesteen vaikutuksesta. Kasvovoide ns. lukitsee seerumin ja muut hoitotuotteet iholle, joilloin ne jäävät vaikuttamaan kasvovoiteen alle. Ilman kasvovoidetta seerumit ja muut hoitotuotteet haihtuvat iholta.

Kesän lähestyessä myös aurinkosuoja on äärimmäisen tärkeä vaihe ihonhoitorutiinissa mutta jos vietät päivän toimistolla sisällä, aurinkovoidetta on mielestäni hieman turha lisätä aamulla sillä sen vaikutus loppuu nopeasti kesken työpäivän.

Ihonhoitorutiiniisi voi kuulua siis vain neljä tuotetta, jotka kuitenkin tuovat ihollesi hoitoa. Tietenkin myös esimerkiksi hoitonesteen voi jättää rutiinista pois mutta siinä vaiheessa ihonhoitorutiini ei juurikaan hoida enää ihoa, jos se koostuu vain puhdistuksesta ja kasvovoiteesta. Korostan kuitenkin, että jos et ehdi mitään muuta tekemään niin puhdista ihosi. Jos ei ihoa ei puhdista kunnolla, siihen kertyy epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat mm. näppyjä. Epäpuhtauksia kertyy iholle myös vaikka et meikkaisi.

Tämä on itse asiassa oma ihonhoitorutiinini aamulla, lähes joka aamu käytän vain neljää tuotetta.