Ikääntyvän ihon ihonhoito

Heti alkuun on sanottava, että juonteisiin ja ryppyjen muodostumiseen vaikuttaa hyvin moni asia. Elämäntavat ja geenit vaikuttavat merkittävästi siihen, miltä iho näyttää. Valitettavasti mikään kosmetiikkatuote ei voi poistaa iholta 50 vuoden tupakointia tai altistumista auringolle. Moni alkaa kuitenkin hoitamaan ihoaan kunnolla vasta kun ensimmäiset ikääntymisen merkit ovat nähtävissä. Jo 40-vuotiaana solujen uusiutuminen on puolet hitaampaa kuin 20-vuotiaana, joten ihonhoito nousee erittäin tärkeään rooliin.

Ikääntyvälle iholle tärkeää on kunnon kosteutus, sillä ihon kuivuus yleistyy vanhetessa. Ikääntyessä keho kokee myös hormonimuutoksia, jolloin mm. kollageenin eritys vähenee ja iho menettää kimmoisuuttaan. Kollageenin vähyys aiheuttaa myös pieniä juonteita.

Ikääntyvän ihon ihonhoitorutiini

Ihonhoitorutiinissa tärkeää on seerumi, silmänympärysvoide sekä yönaamio, jos et näitä jo käytä. Koska ikääntyvä iho kuivuu, sitä täytyy muistaa kosteuttaa tehokkaasti. Yönaamio nousee erityisen tärkeään rooliin, sillä yöllä iho menettää eniten kosteutta. Yönaamiot kosteuttavat ja ravitsevat ihoa yleensä tehokkaammin kuin normaali kosteusvoide.

Ainesosat ja tuotteet ikääntyvälle iholle

Suosi ikääntyvälle iholle hyaluronihappoa sekä etanaseerumia sisältäviä tuotteita. Hyaluronihappo sopii loistavasti ikääntyvälle iholle. Sen lisäksi, että se sitoo itseensä kosteutta, hyaluronihappo siloittaa myös juonteita ja saa kasvot näyttämään nuorekkaammalta. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan mutta sen määrä vähenee ihon ikääntyessä. Kun hyaluronihapon määrä vähenee, iho kuivuu ja menettää kimmoisuuttaan. Mitä enemmän ihossa on hyaluronihappoa, sitä sileämmältä se näyttää. Tästä syystä ikääntyvän ihon ihonhoidossa on tärkeä muistaa kosteutus ja siinä hyaluronihappo on ehdoton ykkönen.

Etanaseerumi on puolestaan tunnettu sen ihoa uudistavista ja korjaavista vaikutuksista. Etanaseerumi korjaa, tasoittaa ihonsävyä sekä uudistaa ihoa. Etanaseerumi auttaa myös ihon sameuteen ja auttaa saavuttamaan kirkkaan ihon. Yhdistämällä etanaseerumia ja hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita, saat sekä ihosi kaipaamaa kosteutusta että apua ihon uudistumiseen. Suosittelen ihonhoitorutiiniin ikääntyvälle iholle sopivaa seerumia & hoitonestettä, joka tuo iholle sen tarvitsemaa hoitoa. Muista myös silmänympärysvoide, sillä silmänympäryksen herkkää ihoa tulee myös hoitaa. Silmänympärysiholla näkyy myös pienet juonteet helposti.

Tuotesuositukset ikääntyvälle iholle