Vaihe 1 & 2: Ihon kaksoispuhdistus

Korealaisille ei riitä yksi puhdistusaine, he puhdistavat ihonsa kahdesti. Tälle on syynsä, sillä korealaiset ovat erittäin tarkkoja ihonhoidostaan ja he tietävät, että puhdas iho on ihonhoidon ydin. Puhdistus vaikuttaa ihonhoidon muihin vaiheisiin eikä esimerkiksi kasvovoide imeydy syvälle ihokerroksiin, jos iho ei ole puhdas. Ihon puhdistamista ei myöskään ole vedellä läträäminen ja pyyhkeellä taputtelu. Tässä blogitekstissä kerromme teille enemmän ihon kaksoispuhdistuksesta, jolla ihostasi tulee oikeasti puhdas, kirkas ja hyvinvoiva.

Kaksoispuhdistus on korealaisen ihonhoidon vaihe 1 ja 2. Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan ihonpuhdistusrutiinia, jossa iho puhdistetaan kahdessa vaiheessa. Kaksoispuhdistuksen tarkoitus on taata oikeasti puhdas iho (meikinpoisto ei siis riitä!) Kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa kasvot puhdistetaan öljypohjaisella puhdistustuotteella, joka irrottaa iholta öljypohjaisen meikin, liiallisen talin, aurinkovoiteen ja muut öljyliukoiset epäpuhtaudet. Puhdistusöljy sopii myös rasvoittuvalle ja herkälle iholle. Ne eivät missään nimessä ole “kiellettyjä” rasvoittuvalle iholle, ne eivät tuki ihohuokosia eivätkä aiheuta aknea. 

Öljypohjaiset puhdistusaineet eivät välttämättä ole nestemäisiä, ne voivat olla myös kiinteitä. Öljypohjainen puhdistusaine muuttuu kädenlämpöisen veden kanssa maitomaiseksi ja huuhtoutuu kasvoilta helposti. Kun olet puhdistanut iholtasi meikin, lian, saasteet ja liiallisen talin puhdistusöljyn avulla, pääsee vesipohjainen puhdistustuote vaikuttamaan suoraan ihollasi. Vesipohjainen puhdistusaine on sinulle todennäköisesti tutumpi, sillä suurin osa länsimaalaisista puhdistusaineista on vesipohjaisia. Kaksoispuhdistuksessa puhdistusvaahto, puhdistusvoide tai puhdistusgeeli pääsee syvälle ihohuokosiisi, sillä olet jo kerran puhdistanut ihosi. Tämän ansiosta iho pysyy kirkkaana ja heleänä. Kun iho on puhdistettu hyvin, pääsevät myös sille levitettävät hoitotuotteet imeytymään paremmin ja vaikuttamaan tehokkaammin. 

Kaksoispuhdistusta ei tarvitse tehdä aamuin illoin, jos se ei sinulle sovi. Useat tekevät kaksoispuhdistuksen illalla, sillä silloin iholla on enemmän epäpuhtauksia. 

Tutustu mm. näihin puhdistusaineisiin: