Kasvohoito kotona

Nyt kun tässä poikkeustilanteessa meillä on enemmän aikaa kotona, ajattelin jakaa teille ohjeet kasvohoitoon kotona. Tässä kasvohoidossa on seitsemän vaihetta mutta voit hemmotella ihoasi enemmän kerrostamalla esimerkiksi seerumia. En tehnyt tästä kasvohoidosta sen pidempää sillä harvalla on tuhansia tuotteita kotona, joita kasvohoidoissa käyttää.

Tähän kasvohoitoon voit käyttää niitä tuotteita, joita sinulta kotoa löytyy.

1.Öljypohjainen puhdistustuote

Kaikki kasvohoidot lähtevät aina ihon puhdistuksesta sillä ihon täytyy olla puhdas, jotta siihen saa imeytettyä tehokkaasti hoitotuotteet. Tähän kasvohoitoon kuuluu kaksi puhdistustuotetta, öljypohjainen sekä vesipohjainen. Tätä puhdistusta kutsutaan korealaisessa ihonhoidossa kaksoispuhdistukseksi.

2. Vesipohjainen puhdistustuote

Puhdistus viimeistellään vesipohjaisella puhdistustuotteella, joka puhdistaa iholta viimeisetkin meikin rippeet ja epäpuhtaudet. Öljypohjainen puhdistustuote yleensä ns. sulattaa meikin, jolloin vesipohjainen puhdistustuote tehoaa meikkiin ja epäpuhtauksiin paremmin.

3. Kuorinta

Puhdistuksen jälkeen iho kuorintaan, itse käytin tässä kasvohoidossa Skinfoodin mansikkakuorintaa, joka on samaan aikaan myös kasvonaamio. Kuorinta sisältää mansikkaa ja sokeria. Kuorinnan sisältämä sokeri kuorii ihoa hellävaraisesti (sokeri sulaa iholle) ja kuorinnan sisältämä mansikka kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Täydellinen tuote kuivalle iholle! Jos käytät samaa mansikkakuorintaa, anna tuotteen vaikuttaa iholla n. 10 minuuttia ja hiero tuote kasvoille.

4. Kasvovesi

Kuorinnan jälkeen iholle käytetään kasvovesi, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Kasvoveden tehtävä on myös tasapainottaa ihon pH-arvo puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen. Kasvovesi siis valmistelee ihoa seuraaviin hoitaviin tuotteisiin. Korealaiset kasvovedet ovat yleensä todella hoitavia ja kosteuttavia ja niitä voi myös kerrostaa iholle useita kerroksia. Jos siis ihosi kaipaa extra paljon kosteutta, lisää kasvovettä 2-3 kerrosta.

5. Seerumi

Kasvovedenjälkeen voit laittaa joko hoitonesteen tai seerumin tai vaikkapa kummatkin. Hoitonesteet ja seerumit ovat tehotuotteita, jotka tuovat ihollesi sen tarvitsemaa hoitoa. Korealaiset hoitonesteet ovat myös koostumukseltaan kevyitä, joten niitä voit myös huoletta kerrostaa muutamankin kerroksen, jos haluat hemmotella ihoasi. Seerumit puolestaan ovat yleensä paksumpia ja niiden kerrostaminen on haastavampaa.

6. Kangasnaamio

Seuraavaksi jätetään seerumi / hoitoneste muhimaan kangasnaamion alle, jolloin saat seerumin tehosta kaiken irti. Kangasnaamiolla tuodaan myös iholle lisää hoitavia ainesosia. Kangasnaamiohetki on myös ihana rentoutusmishetki. Pidä kangasnaamiota kasvoilla n. 10 minuuttia ja painele ylimääräinen seerumi kasvoille. Kasvoja ei pestä kangasnaamion jälkeen.

7. Kosteusvoide

Viimeisenä vaiheena lisätään vielä kosteusvoide. Jos teit tämän kasvohoidon illalla, voit lisätä yöksi paksumman voiteen. Jos teit kasvohoidon aamulla, valitse kevyempi kosteusvoide.