Kevään ihonhoitovinkit ja tuotesuositukset

Kevät on virallisesti täällä ja saamme nauttia auringosta entistä enemmän. Kevät tuo mukanaan myös muutoksen ihonhoitorutiiniin ja ihomme toimintaan. Tässä blogipostauksessa jaamme muutaman vinkin ihonhoitoon keväällä.

Kevyempiin voiteisiin siirtyminen

Talven pakkasten muuttuessa kevään aurinkoon, ilma muuttuu kosteammaksi, kuten myös iho. Tästä syystä keväällä ja kesällä saattaa ilmaantua epäpuhtauksia, jos iho ei pääse hengittämään paksujen kasvovoiteiden alla. Keväällä kannattaa siirtyä kevyempiin voiteisiin ja seerumeihin, jotta iho pääsee hengittämään paremmin.

Päiväkäyttöön sopeutuu erinomaisesti Coxir Ultra Hyaluronic Emulsion -kasvovoide, joka imeytyy nopeasti ihoon. Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ja sitoo itseensä vettä. Tämän lisäksi kulttisuosikki COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitoneste sopii erittäin hyvin kevääseen. Etanaseerumi korjaa ihovaurioita sekä auttaa häivyttämään ihon pieniä epätasaisuuksia.

Kasvojen ihon kirkastaminen ja heleyttäminen

Talven jäljiltä iho on usein kuivahtanut ja saattaa hilseillä, minkä takia ihon pinta on myös samea. Ihon kevääseen valmistautuminen kannattaa aloittaa kevyesti kuorimalla. Kasvojen ihoa kannattaa kuoria 1-2 kertaa viikossa tai harvemmin omasta ihosta riippuen. Jos olet enemmän rakeellisen kuorinnan ystävä, suosittelemme SKINFOOD Black Sugar Perfect Essential Scrub 2X -kuorintavoidetta. Kemiallisen kuorinnan ystäville suosittelemme COSRX One Step Original Clear Pad -hoitolappuja. Kemiallista kuorintaa käytettäessä on erittäin tärkeää muistaa aurinkosuoja päivittäin, sillä kemiallisen kuorinnan hapot tekevät ihosta herkemmän auringolle.

Kun iholta on saatu kuivat ja kuolleet ihosolut pois, on aika tehokosteuttaa ja heleyttää ihoa C-vitamiinin avulla. Alkuun voi ottaa esimerkiksi viikon kestävän sheet mask -tehokuurin. Tähän suosittelemme ihoa kirkastavia ainesosia sisältävää The Saem Natural Gold Kiwi Mask Sheet -kangasnaamiota tai EYENLIP Superfood Sheet Mask Tomato -kangasnaamiota.

Jos iho kaipaa kunnollista kirkastusta, suosittelemme Elizavecca Milky Piggy Vitamin C 21% Ample Mask -kasvonaamiota. Naamio sisältää 21% C-vitamiinia, joka kirkastaa ja heleyttää ihoa sekä tasoittaa ihonsävyä. Lisäksi C-vitamiini stimuloi ihon luonnollista kollageenin tuotantoa ja auttaa häivyttämään pigmenttimuutoksia. Naamio sopii käytettäväksi myös yönaamiona.

Herkkää silmänympärysihoa voi helliä Dewytree Real Gold Black Pearl Eye Patch -silmänympäryslappujen avulla. Laput viilentävät ja poistavat silmien ympärysiholta turvotusta, kun lappuja säilyttää jääkaapissa.

kevään ihonhoito

Aurinkosuojat

Aurinko aiheuttaa 90% ihon ikääntymisestä. Auringon haitoilta suojaavia aurinkosuojatuotteita olisi hyvä käyttää ympäri vuoden, mutta erityisen tärkeää se on keväällä. Jos et ole käyttänyt talvella aurinkosuojaa, muista nyt lisätä aurinkosuoja osaksi päivittäistä ihonhoitorutiiniasi. Kevään auringon lisääntyessä ja päivien pidentyessä iho altistuu enemmän auringon säteilylle. Täältä voit katsoa aurinkovoidevalikoimamme.

Vartalon kuorinta ja kosteutus

Kasvojen ihon lisäksi vartalo kaipaa kuorintaa ja kosteutusta. Kevät on mitä mainiointa aikaa valmistaa vartalon iho kesää varten ja kuoria iholta pois talven kuivattama ihokerros. Vartalon kevääseen valmistaminen kannattaa aloittaa kokovartalokuorinnalla. Tähän suosittelemme Elizavecca Milky Piggy Greentea Salt Body Scrub -kuorintavoidetta. Voide kuorii vartalon iholta kuolleet ihosolut pois merisuolan ja vihreän teen avulla. Tämän lisäksi vartalon ihon voi kuoria ihan millä tahansa rakeellisella kasvokuorinnalla. Jos sinulla on kaapeissa pian vanhenevia kasvokuorintojen jämiä, nyt on hyvä aika käyttää ne vartalolle, jotta ei mene tuotteita hukkaan.

Kuivan ja kylmän talven jälkeen jalat saattavat olla täynnä kovettumia ja muuten vain kuivaa ihoa. Jalat kannattaa kuoria hellävaraisilla, mutta tehokkailla SKINFOOD Mint Sparkling Foot Peeling Socks -kuorintasukilla. Kuorintasukat on hyvä keksintö käytettäväksi keväällä, kun ei vielä käytetä sandaaleja. Jalat kuoriutuvat kuin itsestään parin viikon aikana. Tämän takia jalat kannattaa kuoria viimeistään 2-3 viikkoa ennen tärkeitä juhlapäiviä.

Vartalon kosteutukseen keväällä sopii nopeasti imeytyvät geelit. Vartaloihon kirkastamiseen suosittelemme EYENLIP Calamansi Vitamin Soothing Gel -geeliä, joka sisältää kumkvattia. Kumkvatissa on jopa 30 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin sitruunassa, joten tuote on erinomainen vartalon ihon kirkastamiseen ja heleytykseen. Geeliä voi myös käyttää kasvoille naamiona. Mikäli ihosi kaipaa enemmän kosteutusta, geelistä on saatavilla myös etanaseerumia, aloe veraa sekä kollageenia sisältävät versiot.