Korealainen ihonhoitorutiini

Korealaiset ovat erittäin tarkkoja ihonhoidostaan ja suhtautuvat siihen hyvin vakavasti. Olette varmaan kuulleet, että korealaisten ihonhoitoon kuuluu jopa 10 erilaista vaihetta? Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti, mitä ihonhoitorutiini pitää sisällään.

10 erilaista vaihetta kuulostaa paljolta ja sitä se onkin! Jokaista vaihetta ei kuitenkaan tarvitse, eikä pidäkään, tehdä aamuin illoin. Esimerkiksi sheet maskeja, kangasnaamioita, suositellaan käytettäväksi vain muutaman kerran viikossa. Ajattele asiaa myös tältä kannalta – ihosi on kehosi suurin elin, joten siitä kannattaa pitää huolta. Lisäksi ihonhoito on joka iltainen ja aamuinen hemmotteluhetki. (Myönnettäköön, että aamuisin hemmottelut jää vähemmälle).

Korealainen 10-vaiheinen ihonhoitorutiini

1. Öljypohjainen puhdistusaine

Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat ihonhoitorutiinin perusta. Pelkästään meikinpuhdistusaineeseen kostutetulla vanulapulla iholle jää yleensä epäpuhtauksia, joihin vesipohjaiset puhdistusaineet eivät tehoa. Tämän takia öljypohjaisten tuotteiden käytöllä on suuri merkitys jos haluat saavuttaa puhtaamman ihon. Levitä öljypohjainen puhdistusaine kuivalle iholle ja hiero pyörivin liikkein huolellisesti. Hellävarainen kasvojen hieronta parantaa verenkiertoa kasvojen alueella ja tekee ihostasi elinvoimaisemman. Kostuta tämän jälkeen kasvot kädenlämpöisellä vedellä ja hiero saadaksesi öljyn irrottamaan meikin ja lian kokonaisuudessaan. Huuhtele lopuksi kasvot vedellä.

2. Vesipohjainen puhdistusaine

”Tuplapuhdistuksen” toinen vaihe on vesipohjainen puhdistusaine. Tällaisia puhdistusaineita ovat esimerkiksi geeli- tai vaahtomaiset tuotteet ja niiden tarkoitus on puhdistaa kasvoilta viimeisetkin epäpuhtaudet ja rasvaisuuden tunteen mitä öljypohjainen on saattanut jättää jälkeensä. Tämä kaksivaiheinen puhdistusrutiini takaa, että ihosi on valmis vastaanottamaan seuraavien vaiheiden hoitavat ja ravitsevat ainesosat.

3. Kuorinta

Puhdistuksen jälkeen iho on valmis kuorintaan. Päivittäinen kuorinta poistaa kuolleet ihosolut, puhdistaa ihohuokoset sekä kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Jos sinulla on herkkä iho, tee kuorinta vain kaksi kertaa viikossa. Kuorinta on yksi tärkeimmistä ihonhoidon vaiheista, sillä säännöllisesti tehtynä se tehostaa muiden tuotteiden vaikutusta, heleyttää ihoasi ja pitää sen elinvoimaisena.

4. Kasvovesi

Kasvovesien merkitystä on syytä korostaa, sillä ne kosteuttavat ihon ja tasoittavat sen pH:n puhdistuksen jälkeen, jolloin seuraavien vaiheiden hoitavat tuotteet imeytyvät paremmin. Kostuta vanulappu valitsemallasi kasvovedellä ja taputtele hellästi kasvot.

5. Hoitoneste (essence)

Korealaisen ihonhoitorutiinin sydän; essence. Tämä kasvoveden ja seerumin yhdistelmä on suunniteltu kosteuttamaan ja uudistamaan ihoasi. Tämä tehohoito on koostumukseltaan kevyt mutta sisältää paljon kosteuttavia, anti-age ja ihoa elvyttäviä ainesosia. Levitä valitsemasi tehohoito kasvoillesi hellästi taputellen ja anna imeytyä.

6. Seerumit ja Ampullit

Seerumit ja ampullit sisältävät essenceä tiiviimmässä muodossa kaikki ne ainesosat mitä tarvitset juuri sinun ihollesi. Voit valita juuri omiin tarpeisiisi tai ”ongelmakohtiin” sopivan tuotteen, oli se sitten samea iho, näkyvät ihohuokoset, ikääntymisen merkit, akne tai pigmenttivirheet. Levitä seerumia muutama pisara kasvoillesi ja taputtele hellästi.

7. Sheet Mask

Sheet mask eli kankainen kasvonaamio on korealaisen ihonhoitorutiinin sielu. Sheet maskit sisältävät paljon hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka imeytyvät ihoosi hetkessä. Tarjolla on valtava määrä erilaisiin tarpeisiin sopivia maskeja – kaipasit sitten rauhoittavaa aloe veraa tai uudistavaa etananaamiota. Laita valitsemasi sheet mask kasvoillesi, rentoudu 15 minuutiksi ja nauti hellivästä hetkestä. Käyttämällä maskeja päivittäin olet hyvää vauhtia matkalla kohti täydellisen kirkasta ja hehkuvaa ihoa.

8. Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on kasvojen herkintä aluetta, joten sitä tulisikin kohdella erityisen hellävaraisesti. Silmänympärysvoide aamuin ja illoin käytettynä antaa ihon herkälle alueelle sen kaipaamaa lisäkosteutta ja suojaa sekä tekee katseestasi kirkkaamman ja nuorekkaamman. Taputtele pieni määrä voidetta silmänympärys- ja kulmaluun alueelle.

9. Kosteusvoide

Kosteutus on kauniin ihon kantavin voima. Saavuttaaksesi hehkuvan ja raikkaan ihon, on tärkeää löytää ihotyypillesi sopivin tuote. Kosteusvoiteita löytyy monissa eri muodoissa: emulsioita, geelejä sekä koostumukseltaan kermaisempia voiteita. Kaikkien näiden tehtävä on kosteuttaa, silottaa juonteita sekä sitoa ihollesi edellisten tuotteiden ravitsevat ainesosat. Oli se sitten kevyt emulsio tai paksumpi voide, tee niistä ihosi paras ystävä. Taputtele voidetta kasvoille ja kaulan alueelle aamuin illoin. Päivinä, jolloin ihosi tuntuu erityisen kuivalta, voit käyttää kosteusvoiteen sijasta yömaskia (levitetään iholle tavallisen maskin tapaan ja annetaan vaikuttaa yön yli.)

10. Aurinkovoide

Aurinkorasvan käyttö on ihonhoidon helpoin ja nopein tapa ehkäistä ihon ennenaikaista vanhenemista ja vaurioitumista. Levitä aurinkorasvaa kasvoillesi jokainen aamu, vaikka astuisitkin vain hetkeksi ulkoilmaan. Aurinkorasva on tärkeä lisätä ihonhoitorutiinin viimeisessä vaiheessa, jotta se tarjoaa ihollesi optimaalisen suojan. Unohda myös ajatuksesi ällöttävistä tahmaisista aurinkorasvoista, korealaiset aurinkorasvat ovat kevyitä ja oikeasti todella hyviä.

Tutustu korealaisiin ihonhoitotuotteisiin tästä.