Korealaisen ihonhoidon myytit

Tässä blogitekstissä murramme muutaman korealaista kosmetiikkaa koskevan myytin.

10-vaiheinen ihonhoitorutiini täytyy tehdä aamuin illoin joka päivä 

10-vaiheista ihonhoitorutiinia ei tarvitse, eikä saa tehdä päivittäin aamuin illoin. 10-vaiheinen ihonhoitorutiini sisältää mm. kuorinnan eikä kasvojen ihoa missään nimessä saa kuoria aamuin illoin ja vielä joka päivä. Liiallinen kuorinta kuivattaa ihoa merkittävästi ja voi jopa pahentaa ihon kuntoa. Puhdistus, kasvovesi, seerumi / hoitoneste ja kasvovoide kuuluvat yleensä ihonhoitorutiiniin aamuin illoin. Myöskään kangasnaamiota eli sheet maskia ei käytetä aamuin illoin joka päivä. Sheet maskit tehostavat ihonhoitoa, joten niitä suositellaan käytettäväksi muutaman kerran viikossa.

Lyhimmillään ihonhoitorutiini vois siis olla hyvinkin lyhyt, kuten varmasti suurimmalla osalla ihmisistä. Aamulla esimerkiksi puhdistus, kasvovesi ja kasvovoide. Illalla esimerkiksi puhdistus, kasvovesi + yönaamio.

Korealainen ihonhoito vaalentaa kasvojen ihon

Ei, ei ja ei. Joissakin korealaisen kosmetiikan tuotteissa saattaa lukea whitening mutta se ei tarkoita, että ihosi vaalenisi. Whitening ei siis tarkoita, että tuote valkaisee ihoa, joka on jo astetta kemikaalisempi asia (valkaisu on englanniksi bleaching). Valkaisevia tuotteita toki Aasiasta löytyy mutta ne ovat tarkoitettu ihokarvojen valkaisuun, ei kasvojen herkälle iholle. Whitening tarkoittaa korealaisesssa kosmetiikassa kirkastavaa ja heleyttävää. Whitening yhdistetään tuotteissa yleensä täydellisen kuulaaseen ihoon. Koreassa kauneusihanteena on täydellisen tasainen, heleä ja vaalea iho. Tämä saavutetaan kirkastavilla, heleyttävillä ja ihon sävyä tasapainottavilla tuotteilla – eli whitening-tuotteilla.

Vaikka tuotteessa siis lukisi sana whitening, tuotetta on täysin turvallista käyttää. Se ei sisällä valkaisuaineita.

Korealainen kosmetiikka ei ole turvallista ja täynnä outoja ainesosia

Koreasta tulee maailman luokan kosmetiikkainnovaatiot  ja siellä kilpailu on todella kovaa. Brändit keskittyvät kehittämään entistä parempia ja entistä tehokkaampia tuotteita, turvallisuutta unohtamatta. Korealaiset ovat siis tottuneet laadukkaisiin tuotteisiin ja usein tuotteet ovatkin laadultaan huomattavasti länsimaalaisia parempia. Koreassa lainsäädäntö ja valvonta on myös vähintään yhtä tiukkaa kuin EU:ssa, jonka takia tuotteet ovat oikeasti turvallisia ja testattuja.

Vaikka korealainen kosmetiikka tulee Aasiasta, sitä ei pidä sekoittaa esimerkiksi kiinalaiseen kosmetiikkaan.