Korealaiset aurinkovoiteet

Korealaiset aurinkovoiteet ovat todella suosittuja, sillä ne poikkeavat melkon paljon länsimaalaisista aurinkovoiteista. Koreassa aurinkovoiteet ovat päivittäin käytössä, joten niiden täytyy sopia myös meikin kanssa käytettäväksi (usein länsimaalaiset paksut aurinkovoiteet eivät sovi meikin päälle / alle).

Korealaiset aurinkovoiteet ovat yleensä todella kevyitä ja ne imeytyvät iholle nopeasti. Kevyen koostumuksen vuoksi ne sopivat hyvin meikin alle ja päivän mittaan niitä voi lisätä myös meikin päälle. Kevyen koostumuksen vuoksi korealaiset aurinkovoiteet eivät myöskään tuki ihohuokosia eli ne eivät pidemmälläkään käytöllä aiheuta näppyjä tai epäpuhtauksia.

Korealaiset aurinkovoiteet sisältävät myös todella korkean suojakertoimen ja sen lisäksi, että ne suojaavat UVB-säteilyltä (SPF-merkintä), ne suojaavat lähes aina myös UVA-säteilyltä (PA merkintä). PA++++ kertoo korkeasta UVA-suojasta ja mitä vähemmän plussia on, sitä vähemmän se suojaa. Läheskään kaikki länsimaalaiset aurinkotuotteet eivät suojaa sekä UVA, että UVB-säteilyltä. UVB-säteily polttaa ihon pinnan mutta UVA-säteily vaikuttaa ihon pinnan alla ja aiheuttaa mm. ennenaikaista ihon vanhenemista. Tästä syystä on tärkeää suojata iho myös UVA-säteilyltä.

Korealaiset aurinkovoiteet sisältävät yleensä myös ihoa hoitavia ainesosia eli ne eivät pelkästään suojaa ihoa vaan ne myös hoitavat sitä. Esim. Holika Holikan aurinkovoide sisältää ihoa rauhoittavaa aloeta ja Eyenlipin aurinkovoide sisältää mm. kasviuutteita, jotka kosteuttavat ihoa.

Korealaisia aurinkotuotteita voi käyttää koko kropalle mutta yleensä tuotteet ovat tarkoitettu kasvoille, sillä ne ovat kooltaan melko pieniä.

Korealaiset kosteusvoiteet eivät yleensä sisällä aurinkosuojaa, sillä aurinkosuojaa tarvitsee lisätä pitkin päivää eikä tästä syystä päivävoiteeseen lisättävä aurinkosuoja ole tarpeesi suojaava, varsinkin jos olelee auringossa koko päivän. Tästä syystä myös mm. BB-voiteiden SPF15 on käytännössä yhtä tyhjän kanssa, sillä tuotetta ei lisätä niin paljoa, että tuosta aurinkosuojasta olisi hyötyä ja tätäkin täytyisi lisätä pitkin päivää, jotta aurinkosuoja säilyy. Korealaiset tiedostavat aurinkosuojan tärkeyden ja tästä syystä he lisäävät aurinkosuojan aina erikseen.