Korealaiset kasvovedet

Suomalaiset eivät ole hirveän ahkeria kasvoveden käyttäjiä. Monella on mielikuva, että kasvovedet on turhia ihonhoidon vaiheita tai mielikuva teiniaikojen alkoholilta tuoksuvasta tujusta kasvovedestä, joka jätti ihon rutikuivaksi. Tässä blogitekstissä kerron korealaisista kasvovesistä ja miksi sinunkin pitäisi käyttää kasvovettä.

Kasvovesi on tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia, sillä tuote muun muassa viimeistelee ihon puhdistuksen, parantaa ihon kosteustasapainoa sekä hoitaa ihoa sen sisältämillä ainesosilla. En itse ajattele kasvovettä niinkään puhdistustuotteena vaan nimenomaan hoitavana tuotteena. Jos käytät kasvovettä vanulapulla, kasvovesi osaltaan viimeistelee puhdistuksen mutta varsinaiseen puhdistukseen sitä ei ole tarkoitettu. Hylkää siis ajatukset kuivattavasta puhdistustuotteesta sillä korealaiset kasvovedet ovat lähes identtisiä hoitonesteiden kanssa.

Yksi tärkeä tehtävä kasvovedellä on myös se, että kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon puhdistuksen jälkeen. Jopa vesi saattaa horjuttaa ihon pH-arvoa ja tietenkin myös puhdistustuotteet. Kun käytät kasvovettä puhdistuksen jälkeen, tasapainotat taas ihon pH-arvon. Jos ihon pH-arvo ei ole tasapainossa, muiden ihonhoitotuotteiden ainesosat eivät vaikuta tehokkaasti. Ihonhoitotuotteet tarvitset “optimaalisen ympäristön” vaikuttaakseen tehokkaasti.

Kasvoveden tärkeystä kertoo myös korealaisen käyttämä 7 Skin Method, jossa kasvovettä (tai hoitonestettä) kerrostetaan jopa 7 kertaa.

Suosittelen kasvovettä ihan kaikille mutta erityisesti jos ihosi on kuiva. Olen monesti puhunut siitä, että on tehokkaampaa käyttää hoitavia tehotuotteita (kasvovettä, hoitonestettä tai seerumia) kun läträtä iso kerros paksua kasvovoidetta. Moni “sortuukin” siis lisäämään vain enemmän kasvovoidetta kuivalle iholle, jonka tehtävä ei ole varsinaisesti kosteuttaa ja hoitaa ihoa vaan suojata sitä ja lukita kasvoille kaikki aiemmin lisätyt tuotteet. Kasvovedellä saat taatusti parempia tuloksia ja enemmän kosteuttaa ihollesi.