Korelaisen ihonhoidon perusteet: puhdistus, kosteutus, suojaus

Korealainen 10-vaiheinen ihonhoitorutiini saattaa vaikuttaa monimutkaiselta ja työläältä. Kuuluuhan siihen jopa 10-vaihetta! Korealaisen ihonhoitorutiinin perusta on kuitenkin kolmessa vaiheessa: puhdistuksessa, kosteutuksessa ja suojauksessa.

Korealaisen ihonhoitorutiinin ytimessä on ihon kunnollinen puhdistus, eli kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistuksessa iho puhdistetaan ensin öljypohjaisella puhdistustuotteella, joka sulattaa iholta hellävaraisesti meikin ja puhdistaa esimerkiksi aurinkosuojan. Öljypuhdistus sopii kaikille ihotyypistä huolimatta (myös rasvoittuvalle iholle!) ja se takaa sen, että ihosta tulee oikeasti puhdas. Usein kevyemmät vesipohjaiset puhdístusvaahdot eivät puhdista ihoa yhtä tehokkaasti kuin öljypuhdistus. Kaksoispuhdistuksen toinen vaihe on vesipohjainen puhdistustuote, joka viimeistelee puhdistuksen. Sen tehtävä on varmistaa, ettei iholle jää likaa, epäpuhtauksia tai meikkiä. Kun iho on puhdistettu kunnolla kahdella puhdistustuotteella, on se valmis vastaanottamaan seuraavat hoitavat tuotteet (likakerroksen läpi kevyet hoitonesteet ja seerumit imeytyvät huonosti).

Kun iho on puhdistettu hyvin (muista kuorinta muutaman kerran viikossa!), korealainen ihonhoitorutiini siirtyy ihon kosteutukseen. Ihon kosteutukseen voit käyttää kasvovettä, hoitonestettä, kangasnaamiota ja seerumia (+ silmänympärysvoide) sen mukaan mistä itse pidät ja miltä ihosi tuntuu. Tai voit käyttää jokaista näistä vaiheista. Yleensä suositellaan lisämään kasvovesi tasoittamaan ihon pH-arvo ja sen jälkeen hoitoneste / seerumi kosteuttamaan ihoa. Usein korealaiset kasvovedet ovat tosin niin kosteuttavia, että et välttämättä tarvitse sen lisäksi muuta kosteutusta, jos ihosi ei tunnu erityisen kuivalta tai tarvitse muita täsmätuotteita.

Kun iho on puhdistettu ja kosteutettu, se täytyy vielä suojata ja hoitotuotteet lukita iholle. Ihon suojaukseen käytetään kasvovoidetta ja aurinkosuojaa, jotka ovat korealaisen ihonhoitorutiinin viimeisiä vaiheita. Kosteusvoiteen ainoa tehtävä ihonhoitorutiinissa ei ole kosteuttaa ihoa vaikka ne usein sisältävätkin hoitavia ja kosteuttavia ainesosia. Kosteusvoide lukitsee iholle aiemmin lisätyt ainesosat, esimerkiksi seerumin. Jos et siis lisää kosteusvoidetta, seerumit ja muut hoitotuotteet haihtuvalta iholta helpommin. Kosteusvoide myös suojaa ihoa esimerkiksi viimalta ja talven pakkasilta. Korealaisen kosteusvoiteet sisältävät myös esimerkiksi keramideja, jotka auttavat suojaamaan ja vahvistamaan ihoa. Kosteusvoiteen lisäksi korealaisessa ihonhoitorutiinissa iho suojataan myös aurinkosuojalla. Aurinkosuoja on todella tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia sillä aurinko aiheuttaa jopa 80% ihon ikääntymisen merkeistä ja sitähän korealaiset eivät halua!

Kun korealaisen ihonhoitorutiinin pilkkoo näin kolmeen osaan, ei se vaikutaan niin monimutkaiselta ja työläältä! :)