Mitä eroa kangasnaamioilla on?

Kangasnaamioita on varmasti tuhansia erilaisia. Lähes jokaisella brändillä on omat naamiot mutta lisäksi naamioita löytyy kymmeniä erilaisia jo yhden brändin sisällä. On kurkkua, avokadoa, kollageenia, etanaseerumia ja hunajaa. On kirkastavaa, puhdistavaa, kosteuttavaa ja “kiinteyttävää”.

Silti lähes jokaisella on omat suosikkinaamiot ja ajattelin tässä postauksessa kertoa, mitä eroa naamioilla yleensä on ja miksi toiset ovat parempia kuin toiset. Kaikki naamiot eivät siis missään nimessä ole samanlaisia ja jos et tykkää yhdestä naamiosta, saatat tykätä eri brändin naamiosta.

  1. Jokaisella kangasnaamiolla on tietenkin omat ainesosat. Lähes kaikki naamiot sisältävät kuitenkin kosteuttavia ainesosia mutta niiden lisäksi ne saattaa sisältää vaikkapa hiiltä tai vihreää teetä, jotka hillitsevät ihon talin tuotantoa. Jokainen kangasnaamio sisältää siis ainutlaatuisen yhdistelmän erilaisia ainesosia, jotka yhdessä hoitavat ja ravitsevat ihoasi tietyllä tapaa. Uskaltaisin väittää, että jokaiseen tarpeeseen löytyy kangasnaamio. Oli sitten ongelma ihon rasvaisuus, kuivuus, sameus, ihon pienet juonteet tai aknen arvet, kangasnaamioista löytyy takulla apu.
  2. Sen lisäksi että naamioiden sisältö ja sen ainesosat vaihtelevat, myös naamioiden kangas ja koko vaihtelee. Tähän ei siis ole mitään standardimittaa tai laatua vaan naamioiden koko ja materiaali vaihtelee. Osa naamioista ovat isompia ja osa pienempiä, erot eivät kuitenkaan ole kovin suuria mutta sen kyllä huomaa, että osa naamioista asettuu kasvoille paremmin. Kangas on myös naamioissa erilainen, osa ovat todella ohuita ja pehmeitä, osa vähän paksumpia ja karheampia. Osa valuu kasvoilta, osa ei. Tähän on jokaisella erilaiset mieltymykset, joten vain testaamalla löydät itsellesi sopivan naamion. Suosittelen silti testaamaan useita erilaisia, koska mistään suurista ongelmista ei ole kysymys, jos kangas sattuu olemaan vähän paksumpi.
  3. Ainesosien lisäksi tärkein asia mielestäni on se, kuinka paljon seerumia naamioissa on. Kangasnaamioiden ydin ja niiden “juttu” on nimenomaan se seerumi. Kun ostat kangasnaamion, ostat käytännössä ihollesi seerumia, jota se voi itseensä imeä. Osa naamioista ovat harmillisen kuivia ja tuntuu, että iholla ei ole tarpeeksi seerumia mitä itseensä imeä. Joissakin naamioissa puolestaan on niin paljon seerumia, että sitä riittää kaulalle asti (mm. Eyenlipin naamiot :D). Tämäkin on mielipidekysymys, osa ei tykkää että seerumia on liikaa ja osa ei tykkää kuivemmista naamioista. Itse tykkään että seerumia on paljon, koska nimenomaan siitä seerumista olen maksanut.

Kaikki kangasnaamiot eivät siis missään nimessä ole samanlaisia. Eroavaisuuksia löytyy siis tottakai ainesosista mutta myös seerumin määrässä ja kankaan laadussa & koossa. Oma suosikkinaamio löytyy vain kokeilemalla!

Tsekkaa myös TÄMÄ blogiteksti, jossa kerron videolla, miten naamioita käytetään oikein. Tuossa blogitekstissä avaan myös enemmän miksi kangasnaamioita käytetään, ne eivät siis missään nimessä ole turhia! Kangasnaamiot eivät ole vain mukavaa hemmottelua vaan ne oikeasti hoitavat ihoa ja ovat tärkeä osa korealaisten ihonhoitoa (etenevissä määrin myös suomalaisten).