Näin hoidat kuivaa ihoa

Oma ihoni on kärsinyt kuivuudesta lähes koko aikuisikäni ja olen siten päässyt kerryttämään kokemusta kuivan ihon hoidosta vuosien ajan. Tiesitkö, että suomalaisten suosima paksu kosteusvoide ei ole tehokkain keino hoitaa kuivaa ihoa? Kosteusvoiteen tehtävä ei nimittäin ihonhoidossa ole pelkästään kosteuttaa ihoa vaan sen tehtävä on suojata ihoa ja lukita iholle kaikki aiemmin lisätyt hoitotuotteet. Tässä omat tehokkaammat vinkkini kuivan ihon hoitoon:

  1. Käytä hellävaraista puhdistustuotetta. Jos iho on puhdistuksen jälkeen kiristävä, puhdistuote on liian tehokas sinulle. Kiristävä tunne iholla ei tarkoita sitä, että ihosi olisi nyt todella puhdas vaan puhdistustuote on kuivattanut ihoasi. Itse tykkäsin kuivalle iholle ja nyt myös rasvoittuvalle iholleni Skinfoodin Egg White Cleansing Foamista. Hellävarainen puhdistusvaahto, joka ei jätä kiristävää tunnetta iholle.
  2. Käytä joko kasvovettä, hoitonestettä tai seerumia. Tai kaikkea kolmea. Korealaiset kasvovedet ja hoitonesteet ovat lähes identtisiä, joten et välttämättä tarvitse kumpaakin tuotetta, jos et itse halua. Itse kerrostin kuivalle iholle useampia kerroksia kasvovettä tai hoitonestettä ja näin iho sai enemmän hoitoa. Tämä on mielestäni yksi tehokkaimmista tavoista hoitaa kuivaa ihoa sillä hoitonesteet ja muut tehotuotteet sisältävät paljon enemmän aktiivisia tehokkaita ainesosia kuin kosteusvoide. Itse yleensä kerrostan muutaman kerroksen joko hoitonestettä tai kasvovettä ja lisään päälle kerroksen seerumia.
  3. Käytä kangasnaamioita muutaman kerran viikossa tai tarpeen mukaan. Kangasnaamiot eivät ole “turhaa” hemmottelua vaan ne sisältävät ihoa kosteuttavaa ja hoitavaa seerumia. Kangasnaamion avulla iholle saa imeytettyä tehokkaammin ja enemmän seerumia.
  4. Lukitse hoitotuotteet (kasvovesi, hoitoneste ja seerumi) kosteusvoiteella. Kosteusvoiteen tehtävä ihonhoidossa on suojata ihoa ja lukita iholle kaikki aiemmin lisätyt hoitotuotteet. Sen tehtävä ei siis ole pelkästään kosteuttaa ihoa, kuten suomalaiset sitä perinteisesti käyttävät. Kosteusvoide ei ole teholtaan yhtä tehokas kuin esimerkiksi seerumi.

Siinä vinkkini kuivalle iholle! Käytä siis paljon kosteuttavia tuotteita, kuten hyaluronihappoa, etanaseerumia tai kollageenia sisältäviä tuotteita ja lisää huoletta kasvovettä ja / tai hoitonestettä usempia kerroksia, jos ihosi tuntuu kuivalta. Korealaiset ovat kehittäneet kasvoveden kerrostukseen jopa oman methodin, 7 Skin Methodin. Tässä methodissa kasvovettä (tai hoitonestettä) kerrostetaan iholle jopa 7 kertaa. Takaan, että ihosi ei tunnu kuivalta 7 kerroksen jälkeen.