Nuoren ihon ihonhoito

Halusin jakaa vinkkejä ja tuotesuosituksia tällä kertaa nuorelle iholle. Korealaiset hoitavat ihoaan hyvin nuoresta alkaen, jopa lapset käyttävät kasvoille sopivaa puhdistusainetta. Nuorta ihoa on erityisen tärkeä hoitaa, sillä yleensä teini-iässä iho-ongelmat yleistyvät. Teini-iässä erityisesti talin eritys lisääntyy ja iho rasvoittuu. Korealaisesta kosmetiikasta voit saada apua näihin iho-ongelmiin. Nuorena aloitettu ihonhoito auttaa myös mm. ehkäisemään ikääntymisen merkkejä, erityisesti ihon suojaamisen osalta.

Kaksoispuhdistus

Nuoren ihon ihonhoidossa erityisen tärkeää on kunnollinen puhdistus. Ihoa ei siis puhdisteta vedellä, vaan puhdistustuotteilla. Suosittelen testaamaan myös kaksoispuhdistusta, joka on yksivaiheista puhdistusta tehokkaampaa. Kaksoispuhdistuksessa iho puhdistetaan sekä öljypohjaisella puhdistusaineella, että vesipohjaisella puhdistusaineella. Tämä takaa puhtaamman ihon ja poistaa iholta epäpuhtaudet sekä talin.

Kaksoispuhdistuksen lisäksi ihoa kannattaa alkaa hoitamaan joka päivä sille sopivilla tuotteilla. Tutustu esimerkiksi korealaiseen 10-vaiheiseen ihonhoitorutiiniin, jolla ihmiset ovat saaneet oikeasti tuloksia ihonhoidossa!

Jos 10 erillistä vaihetta tuntuu liian paljolta, tässä lyhyempi versio:

  1. Kaksoispuhdistus
  2. Kuorinta (1-2 kertaa viikossa)
  3. Kasvovesi
  4. Kosteusvoide
  5. Aurinkosuoja

Rutiinissa on vain viisi päivittäistä tuotetta. Älä unohda aurinkosuojaa, sillä aurinkosuojalla ehkäiset ihon vauriot ja ikääntymisen merkit jo nuorena.

Nuorelle iholle ei suositella liian ravitsevia tai korjaavia anti-age tuotteita, vaikka saattaakin tuntua hyvältä ajatukselta ehkäistä ryppyjä anti-age tuotteilla jo 18-vuotiaana. Tehokkaampi tapa ehkäistä ihon ikääntymistä on hoitaa sitä hyvin ja säännöllisesti. Kosteutettu, hoidettu ja auringolta suojattu iho näyttää paremmalta ja tulokset näkyvät pitkään.

Kun valitset tuotteita nuorelle iholle, suosittelen valitsemaan tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi aloe veraa tai vihreää teetä. Aloe vera on tunnettu ainesosa ihonhoidossa, sillä se tehokosteuttaa ihoa. Nuorelle iholle sopii erityisesti aloen ihoa rauhoittavat vaikutukset. Aloe veraa käytetään myös akneen taipuvaiselle iholle, sillä aloe vera vähentää tulehduksia ja rauhoittaa ihoa. Lue lisää aloen käytöstä ihonhoidossa. 

Vihreää tee on toinen nuorelle iholle sopiva ainesosa. Vihreä tee on täynnä antioksidantteja, jotka ehkäisevät tulehduksien syntymistä. Vihreä tee poistaa myös talia ja vähentää ihon rasvaisuutta. Näin ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan ja näppyjen sekä epäpuhtauksien määrä vähenee.