Ohjeet korealaiseen 10-vaiheiseen ihonhoitorutiiniin

Monet ovat varmasti kuulleet korealaisesta 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista. Jos et kuitenkaan ole varma, mitä tuotteita korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu ja missä järjestyksessä niitä tulisi käyttää, tässä sinulle selkeät ohjeet korealaisen ihonhoitorutiinin toteutukseen!

Haluan kuitenkin heti alussa huomauttaa, että jokaista näistä vaiheesta ei tehdä joka päivä! Erityisesti kuorinta on sellainen vaihe, jonka voi tehdä 1-2 kertaa viikossa. Itse teen 10-vaiheista ihonhoitorutiinia melko harvoin, joten missään nimessä sinun ei tarvitse tehdä näin pitkää ihonhoitorutiinia, jos et halua.

Korealainen 10-vaiheinen ihonhoitorutiini:

1. Öljypohjainen puhdistusaine

Ihonhoitorutiini alkaa tietenkin ihon puhdistuksesta. Korealaiseen ihonhoitoon kuuluu kaksoispuhdistus, jolla taataan puhdas ja raikas iho. Ihosi ei voi hehkua ja voida hyvin, jos se on likainen. Pelkästään meikinpuhdistusaineeseen kostutetulla vanulapulla iholle jää yleensä epäpuhtauksia, joihin vesipohjaiset puhdistusaineet eivät välttämättä tehoa. Tämän takia öljypohjaisten tuotteiden käytöllä on suuri merkitys, jos haluat saavuttaa puhtaamman ja terveemmän ihon. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat tehokkaita ja niillä irtoaa paksumpikin meikki kasvoilta. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat siis nimensäkin mukaisesti öljyjä, jotka ovat hellävaraisia puhdistusaineita iholle.

2. Vesipohjainen puhdistusaine

Kaksoispuhdistuksentoinen vaihe on vesipohjainen puhdistusaine. Tällaisia puhdistusaineita ovat esimerkiksi geeli- tai vaahtomaiset tuotteet ja niiden tarkoitus on puhdistaa kasvoilta viimeisetkin epäpuhtaudet ja rasvaisuuden tunteen. Vesipohjainen puhdistusaine siis viimeistelee ihon puhdistuksen. Kaksoispuhdistus takaa, että ihosi on puhdas ja seuraavat hoitavat tuotteet imeytyvät ihollesi. Jos iholla on paksu likakerros tai epäpuhtauksia, ei seerumit ja muut hoitavat tuotteet pysty imeytymään iholle kunnolla.

3. Kuorinta

Puhdistuksen jälkeen iho on valmis kuorintaan. Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut, puhdistaa ihohuokoset sekä kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Kuorinta on tärkeä ihonhoidon vaihe, sillä säännöllisesti tehtynä se tehostaa muiden tuotteiden vaikutusta, heleyttää ihoasi ja pitää sen elinvoimaisena. Kuorinta sopii myös kuivalle iholle, sillä korealaiset kuorintavoiteet ovat yleensä hellavaraisia ja niistä löytyy myös rakeettomia kuorintavoiteita, jotka eivät raavi ja kuivata ihoa. Kuorinta tulisi tehdä vain 1-2 viikossa, jotta et turhaan ylirasita ihoasi ja kuori sitä liikaa. Liiallinen kuorinta kuivattaa ihoa.

4. Kasvovesi

Jos olet joskus epäillyt kasvovesien merkitystä, olet käyttänyt vääränlaisia kasvovesiä. Korealaiset kasvovedet ovat täynnä hoitavia ja kosteuttavia ainesosia mutta mikä tärkeintä, kasvovesi tasoittaa ihon pH-arvon. Jo vesi horjuttaa ihon luonnollista pH-arvoa, joten kasvovedellä tasapainotetaan ihon pH-arvo ja näin hoitavat tuotteet vaikuttavat tehokkaammin. Korealaisia kasvovesiä pystyy myös kerrostamaan (lue lisää korealaisesta 7 Skin Methodista), jolloin iholle voi tuoda entistä enemmän hoitoa ja kosteutta.

5. Hoitoneste (essence)

Seuraava vaihe on yksi korealaisen ihonhoitorutiinin tärkeimpiä vaiheita kaksoispuhdistuksen lisäksi: hoitoneste! Hoitonesteitä on länsimaalaisessa kosmetiikassa melko vähän ja tässä korealainen kosmetiikka loistaa tehokkuudellaan. Hoitonesteet ovat kuin kasvoveden ja seerumin yhdistelmä – kevyt hoitoneste tuo ihollesi tehokkaita ja kosteuttavia ainesosia. Hoitonesteet voivat sisältää myös mm. anti-age ainesosia tai vaikkapa ihoa korjaavia ainesosia.  Hoitonesteillä voit mm. hoitaa kuivaa ihoasi tehokkaammin kuin paksuilla kasvovoiteilla.

6. Seerumi

Seerumi on hoitonestettä paksumpi ja se sisältää tiiviimmässä muodossa tehokkaita ainesosia ihosi hoitoon. Usein saattaa riittää pelkästään hoitonesteen tai seerumin käyttö mutta jos ihosi kaipaa erityisen paljon hoitoa, voit käyttää sekä hoitonestettä että seerumia. Muista käyttää tuotteita aina kevyemmästä paksumpaan eli aina ensin kevyttä hoitonestettä ja sen jälkeen paksumpi seerumi. Voit valita juuri omiin tarpeisiisi tai ”ongelmakohtiin” sopivan seerumin, oli se sitten samea iho, näkyvät ihohuokoset, ikääntymisen merkit, akne tai pigmenttivirheet. Korealaisista seerumeista löytyy jokaiselle ihotyypille sopiva seerumi.

7. Sheet Mask eli kangasnaamio

Nyt kun kasvoille on laitettu hoitoneste ja seerumi, on aika tehostaa niiden vaikutusta ja käyttää kangasnaamio! Kangasnaamiot ovat usein ensimmäisiä korealaisia tuotteita, joihin ihmiset törmäävät enkä yhtään ihmettele, sillä kangasnaamiot ovat todella suosittuja! Kangasnaamiot sisältävät paljon hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka imeytyvät ihoosi hetkessä. Tarjolla on valtava määrä erilaisiin tarpeisiin sopivia maskeja – kaipasit sitten rauhoittavaa aloe veraa tai uudistavaa etananaamiota. Kangasnaamiot sisältävät siis seerumia, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Kankaan avulla seerumi ei haihdu kasvoilta vaan se imeytyy ihoosi. Kun käytät kangasnaamion hoitonesteen ja seerumin jälkeen, tehostaa se niiden vaikutusta sillä tuotteet ns. lukittuvat kangasnaamion alle eivätkä ne pääse haihtumaan iholta. Kangasnaamioita voi tietenkin käyttää myös ilman ylimääräisiä hoitonesteitä kunhan ihosi on puhdas.

8. Silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on kasvojen herkintä aluetta, joten sitä tulisikin kohdella erityisen hellävaraisesti. Silmänympärysvoide aamuin ja illoin käytettynä antaa silmänympärysiholle sen kaipaamaa lisäkosteutta ja suojaa.

9. Kosteusvoide / yönaamio 

Kosteusvoide lukitsee hoitonesteet ja seerumit ihollesi, joten kosteusvoide on tärkeä lisätä aina. Kosteusvoide tietenkin myös kosteuttaa ja hoitaa ihoasi mutta sen tärkein tehtävä on lukita muut tuotteet iholle ja toimia ns. kalvona, jotta muut tuotteet eivät haihdu iholta. Kosteusvoide ei itsessään koskaan ole yhtä tehokas kuin esimerkiksi seerumi. Kosteusvoiteita löytyy kevyestä emulsiosta paksumpaan voiteeseen, joten valitse omaan ihotyyppiisi sopiva kosteusvoide.

Illalla voit käyttää myös yönaamiota, joka on yleensä kosteusvoidetta paksumpi ja tehokkaampi. Yönaamio ravitsee ja kosteuttaa ihoasi yön aikana.

10. Aurinkovoide

Aurinkovoiteen käyttö on ihonhoidon helpoin ja nopein tapa ehkäistä ihon ennenaikaista vanhenemista ja vaurioitumista. Aurinkovoide on tärkeä lisätä ihonhoitorutiinin viimeisessä vaiheessa, jotta se tarjoaa ihollesi optimaalisen suojan. Unohda myös ajatuksesi ällöttävistä tahmaisista aurinkorasvoista, korealaiset aurinkorasvat ovat kevyitä ja oikeasti todella hyviä. (Lue lisää korealaisista aurinkovoiteista).