Opas AHA ja BHA -happoihin ihonhoidossa

Erilaiset happotuotteet saattavat vaikuttaa hieman pelottavilta ja niiden käyttö saattaa tuntua vaikealta. Happotuotteilla on kuitenkin mahdollista saada todella hyviä tuloksia ihonhoidossa ja niiden käyttöä kannattaa ehdottomasti testata. Suosittelen tosin testaamaan tuotteita ensin varovaisesti muutaman kerran viikossa, varsinkin jos ihosi on herkkä.

Kerron tässä blogitekstissä enemmän AHA ja BHA-hapoista, joita löytyy mm. COSRX:n tuotteista.

MITEN AHA JA BHA-HAPOT TOIMIVAT?

Hapoista hyötyy jokainen ihotyyppi sillä ne mm. kuorivat iholta kuollutta ihosolukkoa, kirkastavat ihoa ja auttavat mm. tasoittamaan ihon sävyä. Erityisen hyvin hapot sopivat hoitamaan rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa. AHA ja BHA-hapot auttaa häivyttämään iholta pieniä juonteita ja siten ne tekevät ihosta nuorekkaamman näköisen. Molemmat myös kosteuttaa ja kuorii ihoa ja tekee ihosta ihanan pehmeän.

MITÄ EROA AHA JA BHA-HAPOILLA ON?

AHA ja BHA toimivat siis hyvin samalla tavalla mutta AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja ne vaikuttava ihon pinnalla kirkastaen ja kosteuttaen ihoa. AHA-hapot myös tasoittavat ihon sävyä ja ne sopivat erityisen hyvin normaalille ja kuivalle iholle.

BHA-hapot ovat puolestaan rasvaliukoisia ja ne pystyvät imeytymään talia tuottaviin ihohuokosiin ja kuorimaan ihohuokosia niiden sisältä. Ne pystyvät siis ehkäisemään epäpuhtauksia ja mustapäiden muodostumista sekä vähentämään ihon rasvoittumista. BHA-hapot auttavat myös supistamaan laajentuneita ihohuokosia. BHA-hapot sopivat siis erityisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Yksi suosituimmista BHA-happoa sisältävistä tuotteista on COSRX BHA Blackhead Power Liquid, joka on tituleerattu maailman suosituimmaksi mustapäätuotteeksi. Tuote sisältää 4% luonnollisia BHA-happoja, jotka auttavat irrottamaan iholta ihohuokosia tukkivaa talia ja kuollutta ihosolukkoa.

Voit myös käyttää sekä AHA-happoja että BHA-happoja sisältäviä tuotteita. Jos ihosi kaipaa kumpiakin happotuotteita, voit käyttää esimerkiksi aamuisin toista happoa ja iltaisin toista tai vaihdella happotuotteita jopa päivittäin.

ÄRTYYKÖ IHO HAPPOTUOTTEISTA?

Herkkä iho saattaa ärtyä tehokkaista happotuotteista, varsinkin jos alat käyttämään niitä heti päivittäin. Jos ihosi on siis herkkä, suosittelen käyttämään happotuotteita aluksi muutaman kerran viikossa ja lisäämään käyttökertoja kun ihosi tottuu tuotteisiin. Liiallinen happotuotteiden käyttö näkyy yleensä iholla punoituksena.

Happotuotteiden kanssa on myös tärkeää käyttää kasvovettä koska hapot tarvitsevat hieman happaman ympäristön toimiakseen. Jos siis puhdistat ihosi voimakkailla puhdistustuotteilla etkä tasapainota ihosi pH-arvoa kasvovedellä, happotuotteet eivät välttämättä toimi tehokkaasti.

Tutustu mm. näihin COSRX:n tehokkaisiin happotuotteisiin: