Parempi iho kahdessa viikossa

Ihonhoidossa maltti on valttia ja harvalla kosmetiikkatuotteella saa tuloksia heti. Huolellisella ihonhoidolla voit kuitenkin saavuttaa tuloksia jopa kahdessa viikossa! Tässä vinkkini siihen, miten ihosi kunto paranee jopa kahdessa viikossa.

  1. Iholle syntyy helposti epäpuhtauksia ja näppyjä jos hygienia ei ole kunnossa. Pese siis meikkisiveltimesi äläkä puristele näppyjä / naamaasi likaisilla käsillä. Meikkisiveltimet tulisi pestä kunnolla kerran viikossa, sillä meikkivoiteiden jämät keräävät epäpuhtauksia ja voivat pahimmassa tapauksessa jopa homehtua. Voit vain kuvitella lian määrää kasvoilla kun levität meikkivoidetta likaisella siveltimellä.
  2. Puhdista, puhdista ja puhdista. Ihonpuhdistus on ihonhoidon ydin, sillä ihosi ei voi säteillä ja hehkua kauniina, jos se on likainen. Myöskään muut ihonhoitotuotteet eivät imeydy ihoon kunnolla paksun likakerroksen läpi. Tee mielellään kaksoispuhdistus illalla, aamulla kevyempikin puhdistus riittää. Itse puhdistan ihoni aamulla vain misellivedellä, iltaisin teen kaksoispuhdistuksen. Kaksoispuhdistuksella varmistat, että olet puhdistanut iholtasi kaiken meikin, lian ja epäpuhtaudet. Jos et jaksa hoitaa ihoasi kunnolla, tee edes kaksoispuhdistus.
  3. Kosteuta ja kerrosta tuotteita. Kun iho on täydellisen puhdas, voit aloittaa sen hoitamisen. Hoitonesteet ja seerumit ovat toki tärkeitä (ja niillä voi päästä edes lähelle korealaista lasi-ihoa) mutta tärkeintä on kosteutus. Ihosi ei näytä hyvältä eikä voi hyvin, jos se on rutikuiva. Halutessasi voit kerrostaa hoitonestettä ja kasvovettä, jolloin saat ihollesi extrahoitoa ja kosteutta (lue lisää korealaisesta 7 Skin Methodista). Lisää kuitenkin ainakin kosteusvoide aamuin illoin. Tehokosteutukseen voit myös käyttää yönaamiota, joka ravitsee ja hoitaa ihoasi tehokkaammin kuin normaali kosteusvoide.
  4. Kuori ihoasi kerran viikossa. Ihon liiallinen kuoriminen ei ole hyväksi mutta ihoa täytyy silti kuoria. Säännöllisellä kuorimisella poistat iholta kuolleen ihosolukon ja iho voi taas hehkua! Korealaiset kemialliset kuorinnat eivät hinkkaa ihoa eivätkä siten ärsytä ihoa.
  5. Tärkein vaihe, ja kliseisin, on juoda paljon vettä. Tiesitkö, että kun juot vettä, muut elimet hyödyntää juomasi veden ensin ja iho saa kehossasi veden viimeisenä? Jos siis juot liian vähän vettä, se näkyy ensimmäisenä ihossasi. Hoida ihoasi siis myös sisältä päin juomalla paljon vettä.

Kuten näistä vinkeistä saattaa ehkä huomata, ihonhoidossa ei juurikan ole oikotietä onneen. Kangasnaamiot ja muut tehotuotteet saattavat saada ihosi näyttämään paremmalta hetkellisesti mutta niiden vaikutus lakkaa nopeasti, jos ihonhoidon perusteet (eli mm. puhdistus!) ei ole kunnossa. Näiden vinkkien avulla kuitenkin tehostat ihonhoitoasi ja saavutat puhtaamman ja heleämmän ihon.