Toimivatko ryppyvoiteet?

Ryppyvoiteista ja anti-age tuotteista puhutaan paljon ja minulta säännöllisesti kysellään, milloin niitä voi alkaa käyttämään. Ajattelin tässä blogitekstissä avata teille tarkemmin, miten ryppyvoiteet ja anti-age tuotteet toimivat ja miten niitä kannattaa käyttää.

Fakta on se, että kosmetiikalla ei pystytä ihmeisiin. Jos olet jo 50 vuotta altistunut auringolle, polttanut tupakkaa etkä ole koskaan hoitanut ihoasi, ei pelkillä ryppyvoiteilla pystytä ihon kuntoa enää korjaamaan. Moni havahtuukin hoitamaan ihoa liian myöhään. Paras keino pitää iho hyvässä kunnossa onkin hoitaa sitä säännöllisesti nuoresta alkaen.

Ihon suojaaminen auringolta ja kosteuttaminen ovat mielestäni tärkeimmät keinot ehkäistä ryppyjä ja ihon ikääntymistä. Kun iho vanhenee, se menettää kosteuttaan ja rutikuivalla iholla näkyy enemmän juonteita ja ryppyjä. Suurin osa anti-age tuotteista sisältääkin mm. kollageenia ja hyaluronihappoa, jotka ovat loistavia ainesosia ihon kosteutukseen. Kun iho on kosteutettu, se myös näyttää paremmalta ja voi paremmin.

Korealaisilla on hyvä iho myös vanhempana (ei tietenkään kaikilla!), sillä he hoitavat ihoaan säännöllisesti jo hyvin nuoresta alkaen ja suojaavat ihoa auringolta. He eivät siis herää ihonhoitoon 50-vuotiaana ja koita korjata iho-ongelmia vaan korealainen ihonhoito perustuukin ennaltaehkäisyyn.

Vaikka et olisi aina hoitanut ihoasi hyvin, ei peli ole menetetty!

Miten ryppyvoiteet ja anti-age tuotteet toimivat?

Suurin osa ryppyvoiteista ja anti-age tuotteista kosteuttavat ja ravitsevat ihoa tehokkaasti, jolloin iho näyttää kimmoisammalta ja hyvinvoivalta. Mikään ryppyvoide ei pysty poistamaan ryppyjä (vaikka osa yrityksistä / brändeistä näin markkinoikin tuotteitaan). Kaikki kosmetiikkatuotteet vaikuttavat vain ihon pintakerroksissa eivätkä pysty imeytymään niin syvälle, että rypyt oikeasti tasoittuisivat. En silti sano, että tuotteet ovat turhia, sillä kuten yllä mainitsin, ihon kosteutus on äärimmäisen tärkeää. Rutikuiva iho ei voi näyttää hyvältä ja terveeltä.

Vaikka moni ryppyvoide sisältää kollageenia, ryppivoiteet eivät silti pysty lisäämään omaa kollageenin tuotantoa ja siten sillä ei ole mitään tekemistä luonnollisen kollageenin tuotannon kanssa. Se ei silti ole turha ainesosa anti-age tuotteissa, sillä se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja siten auttaa häivyttämään iholta pieniä pintajuonteita. Kollageenia sisältävät kosteusvoiteet auttavat mm. napakoittamaan ihoa.

On myös olemassa tehokkaita aktiiviaineita sisältäviä anti-age tuotteita. Erilaisilla aktiiviaineilla voit hoitaa ihoasi ja ehkäistä ikääntymisen merkkejä (mm. retinoli ja C-vitamiini) mutta näiden kanssa tulee olla varovainen, jotta ei vahingoita ihoa. Aktiiviaineet ovat loistavia ja tehokkaita ainesosia ikääntyvän ihon hoidossa.

Anti-age tuotteet ovat myös yleensä paljon hoitavampia kuin normaalit ihonhoitotuotteet. Tämän vuoksi niitä ei suositella liian nuorille, sillä nuorta ihoa täytyy hoitaa paljon vähemmän kuin ikääntyvää.

Milloin anti-age tuotteita voi alkaa käyttämään?

Anti-age tuotteiden käyttöä ei kannata aloittaa liian aikaisin, sillä liian voimakas ihonhoitorutiini ei ehkäise ihon vanhenemista. Anti-age tuotteiden käyttö kannattaakin aloittaa kun ensimmäiset ikääntymisen merkit ovat nähtävissä. Mitään tiettyä ikää anti-age tuotteiden käytölle ei ole, sillä jokaisen iho ikääntyy eri tavalla.

Anti-age tuotteet eivät siis missään nimessä ole turhia, ne ovat loistavia kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa mutta ihmeisiin ne eivät pysty. Tehokkaat ainesosat ja huolellinen ihonhoito kuitenkin auttavat ikääntyvän ihon hoidossa.

Haluan kuitenkin korostaa, että ikääntymisen merkeissä ei ole mitään pahaa eikä väärää, ne kuuluvat elämään. Kirjoitin tämän blogitekstin siksi, koska saan paljon kyselyä anti-age tuotteista ja niiden käytöstä, en siksi että paheksuisin ikääntymisen merkkejä. Muistakaa, että jokainen on kaunis, oli ryppyjä tai ei <3