Vaihe 3: Ihon kuorinta

Korealaisen ihonhoidon kolmas vaihe on ihon kuorinta. Ihon kuorinnasta monelle tulee varmasti mieleen paksut ja vahvasti tuoksuvat kuorinta-aineet, joita käytetään suihkussa. (Muistoja teinivuosiin, jolloin käytettiin todella vahvoja kuorinta-aineita!). Korealaisen kuorintavoiteet ovat kaukana noista vahvoista ja kirvelevistä kuorintavoiteista. Korealaisesta kosmetiikasta löydät paljon mm. rakeettomia kuorintavoiteita, jotka ovat hellävaraisia mutta todella tehokkaita kuorintavoiteita.

Ihon kuorinta saa iholla aikaan luonnollisen hehkun, sillä se poistaa kaikki epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut. Iho pysyy siis puhtaana ja samalla kuorinta ehkäisee mm. aknea. Vartalon kuorinnassa korealaiset suosivat kuorintahanskoja, ne ovat hellävaraiset mutta tehokkaat. Niillä myös kuorinnan tekee muutamassa minuutissa suihkussa! Muista kuorinnan jälkeen myös kosteuttaa iho. Ihoa täytyy siis kuoria ihotyypistä riippumatta. Myös kuivaa ja herkkää ihoa tulisi kuoria, sillä on tärkeää poistaa iholta epäpuhtaudet. Kuivan ja herkän ihon kuorinnassa suosittelemme käyttämään erityisen hellävaraisia kuorintavoiteita.

Kasvojen kuorimiseen korealaiset ovat myös kehittäneet kuorintalaput (erittäin käteviä, vaikkakin kertakäyttöisiä!). Kuorintalapuilla vain hierot hellävaraisesti kasvoja ja samalla poistat iholta kuolleet ihosolut. Kuorintalaput ovat todella tehokkaita ja niillä saat aikaan syväpuhdistetun ja hehkuvan ihon.

Ihon kuorimista suositellaan muutaman kerran viikossa, ellei iho ole erityisen herkkä. Kannattaa kuitenkin välttää ihon ylikuorimista, sillä se puolestaan tuhoaa myös ”terveitä” ihosoluja.