Vaihe 4: Kasvovesi

Korealaisen ihonhoidon neljäntenä vaiheena on kasvovesi eli toner. Suomalaiset eivät ole hirveän ahkeria kasvoveden käyttäjiä mutta korealaiset tietävät kasvoveden tärkeyden! Kasvovesi on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä tuote muun muassa viimeistelee ihon puhdistuksen, parantaa ihon kosteustasapainoa sekä hoitaa ihoa sen sisältämillä ainesosilla. Tärkeintä kasvovedessä on kuitenkin se, että kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon puhdistuksen jälkeen. Jos ihon pH-arvo ei ole tasapainossa, muiden ihonhoitotuotteiden ainesosat eivät vaikuta tehokkaasti.

Kasvoveden käyttöä suositellaan aina ihon puhdistuksen jälkeen aamulla ja illalla, sillä myös vesi vaikuttaa ihon luonnollisene pH-arvoon. Kasvovesi, kuten muutkin ihonhoitotuotteet, kannattaa valita ihotyyppisi ja tarpeittesi mukaan. Osa kasvovesistä kosteuttaa ihoa, osa taas korjaa sitä.

 

Kun ihon pH-arvo on tasapainossa, iho näyttää heleältä ja terveeltä. Jos pH-arvo on puolestaan epätasapainossa, iho saattaa kuivua, rasvoittua tai iho saattaa herkistyä. Ihon luonnollinen pH-arvo on noin 5.5 eli hieman hapan. Jos esimerkiksi iho tuntuu puhdistuksen jälkeen kiristävältä (teini-iän aknetuotteet!), se ei tarkoita että tuote toimii hyvin vaan tuote on tässä tapauksessa liian emäksinen ihollesi. Jos tuote on liian emäksinen, se kuivattaa ihoa ja poistaa siitä sen luonnollista kosteutta.Ihon oikea pH-arvo on tärkeää myös AHA- tai BHA-happoja sisältäviä ihonhoitotuotteita käyttäessä, sillä nämä tuotteet tarvitsevat toimiakseen happaman ympäristön.

 

Jos sinulla on normaali iho, eikä esimerkiksi herkkä, tuotteiden pH-arvoilla ei ole niin suurta merkitystä kuin akneen taipuvaisilla tai herkän ihon omaavilla. Kasvovesi ei siis ole vain tuote, joka puhdistaa iholta viimeisetkin epäpuhtaudet tai meikin vaan se toimii muiden hoitotuotteiden tehostajana.