Yleisimmät virheet ihonhoidossa

Tässä 5 yleistä virhettä ihonhoidossa. Nämä “virheet” toimivat lähinnä hyvänä muistutuksena kaikille ja haluankin muistuttaa, että ihonhoitoa ei pidä ottaa niin vakavasti!

1. Aurinkovoiteen käytön laiminlyönti

Erityisesti Suomessa aurinkovoidetta käytetään melko vähän. Rannoilla näkee aurinkovoiteen käyttäjiä mutta harva muistaa lisätä sitä  kasvoille muulloinkin kuin rannoilla. Aurinko vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon ja ihon vanhenemiseen. Aurinkovoide suojaa ihoasi haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä, joten sen käyttö erityisesti kesällä on tärkeää (muuallakin kuin rannoilla!)

Aurinkovoiteen käyttö ei onneksi tarkoita paksun aurinkovoiteen levittämistä kasvoille meikin päälle sillä korealaiset aurinkovoiteet ovat todella kevyitä ja niiden koostumus on miellyttävä. Ne eivät jätä ihoa tahmeaksi ja sisältävät usein myös ihoa hoitavia ainesosia.

2. Ihonpuhdistus meikinpuhdistuslapuilla

Illalla ennen nukkumaanmenoa nopeasti meikit pois puhdistuslapuilla ja nukkumaan, koska meikit päällä ei saa mennä nukkumaan! Kuulostaako tutulta? On ehdottomasti askel eteenpäin, että meikit edes puhdistetaan iltaisin mutta se ei riitä puhdistamaan ihoa. Iholle jää silti epäpuhtauksia, jotka tulisi puhdistaa puhdistusaineilla. Jos ihoa ei puhdisteta kunnolla, iholle syntyy helposti esimerkiksi näppyjä. Jos ihosi ei vaadi erityistä hoitoa, ei edes kaksoispuhdistus ole tarpeellinen aamuin illoin. Riittää, että käytät yhtä ihollesi sopivaa puhdistusainetta ja kasvovettä. Ihosi on puhdas ja raikas, eikä siinä ole meikin jämiä tai epäpuhtauksia!

Vaikka et meikkaisi, on ihan puhdistus silti tärkeää. Iholle kertyy silti hikeä, saasteita ja epäpuhtauksia.

3. Ihon kuoriminen liian usein

Ihon kuoriminen on ihanaa, iho on heleä ja puhdas. Silti ihon kuoriminen liian usein on iholle haitallista. Kuoriminen poistaa iholta sen luonnollista suojakerrosta ja saattaa myös kuivattaa ihoa. Myöskään liian tehokkaita kuorinta-aineita ei kannata käyttää. Muistaako joku ne teiniajan kuorinta-aineet, jotka kirvelivät kasvoilla? Kuorinnan jälkeen kasvot olivat kireät mutta tuntui siltä, että näpyt lähtivät! Tässä hyvä esimerkki haitallisesta kuorinta-aineesta, joka ei todellakaan poistanut näppyjä vaan lähinnä vahingoitti kasvojen ihoa. Kirvely ei ole merkki tehokkaasta tuotteesta vaan siitä, että tuote ei sovi omalle iholle. Jos tätä olisi jatkanut joka päivä, iho olisi takuulla ollut rutikuiva ja ärtynyt.

4. Ihon jatkuva hoitaminen

Ihon ylihoitaminen ilmenee näppylöinä, ihon kuivuutena sekä ärtyneisyytenä ja punoituksena. Ihon luonnollinen toiminta saattaa häiriintyä, jos läträät tuotteilla jatkuvasti. Kun ihon toiminta häiriintyy, esimerkiksi epäpuhtauksia syntyy helpommin. Jos ihosi on herkkä, suosittelen testaamaan uusia tuotteita yksi kerrallaan ja antamaan iholle aikaa tottua tuotteisiin.

Hoida ihoasi juuri sen verran kuin ihosi hoitoa kaipaa. Jos ihosi on hyvässä kunnossa, ei kuivu eikä ole rasvainen, älä turhaan hoida sitä liikaa. Erityisesti suosittelemme olemaan tarkkana aktiiviaineiden kanssa (AHA,BHA, retinoli jne), sillä vaikka niillä voidaan saada aikaan näkyviä muutoksia iholla, yhdistettynä ne eivät välttämättä toimi.